Corona: vragen en antwoorden

Corona: vragen en antwoorden

Omdat we het ons als bestuur kunnen voorstellen, dat er bij onze leden en vrijwilligers, veel vragen zijn over de versoepeling beleid en andere zaken die te maken hebben met het coronavirus (COVID19), hebben wij een vragen- en antwoordlijst samengesteld. Deze lijst vullen we steeds aan als we een vraag hebben ontvangen, die mogelijk ook voor anderen interessant kan zijn. Houd ook de nieuwsberichten op de site in de gaten. Uiteraard kan/mag je ook altijd je eigen coördinator e/o trainer bevragen.

 

1. Mogen we dit seizoen (2019/2020) nog voetballen?

Zoals bekend hebben wij op last van de overheid, het sportpark moeten sluiten en alle activiteiten moeten annuleren. Wij gingen er vanuit, dat er dit seizoen in ieder geval niet meer gevoetbald mocht worden. Op dinsdag 21 april echt heeft onze Minister-President een versoepeling aangekondigd van de zogeheten ‘intelligente lock down’. Vanaf 11 mei 2020 mag de jeugd t/m 18 jaar weer samen trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiënemaatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 t/m 18 jaar geldt dat zij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden. Voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dit niet. 

 

2. Mogen de senioren, G-teams, walking football ook alweer trainen?

Nee, alleen de jeugd t/m 18 jaar mag weer buiten sporten/trainen. De senioren, g-teams en walking football ouder dan 18 jaar moeten nog even geduld hebben.

 

3. Waarom mag alleen in de buitenlucht getraind worden en niet in sporthallen (bijvoorbeeld zaalvoetbal)?

Omdat de 1,5 meter afstand eenvoudiger is te waarborgen is op een buitensport-accommodatie dan op een binnensport-accommodatie. Ook zal het virus in de buitenlucht makkelijke verdunnen of verwaaien dan in een binnen-accommodatie.

 

4. Is er een maximale groepsgrootte voor de sportactiviteiten?

ee, er is geen maximale groepsgrootte bepaald. We doen echter wel een beroep op ieders gezond verstand. Zo hebben we o.a. bij de trainingsindeling hier wel rekening mee gehouden.

 

5. Mogen we ook alweer wedstrijden spelen of aan toernooien deelnemen?

Alleen trainingen zijn toegestaan. Wedstrijden, competities en toernooien blijven verboden!

 

6. Mogen we buiten de openingstijden om, ook een balletje trappen op het sportpark?

Nee, dit is absoluut verboden. De gemeente zal hier ook op handhaven. Je loopt zelfs het risico op een fikse geldboete. Ook HVCH zal en moet hier streng tegen optreden!

 

7. Mogen mijn ouders/verzorger, broers en zussen, vriendjes naar de training komen kijken?

Dit is absoluut niet toegestaan. Anders wordt het voor de vereniging onoverzichtelijk en lopen we het risico dat de 1,5 meter afstandregel onvoldoende of niet wordt nageleefd. Het is dus brengen (als dat al nodig is) tot aan de poort en daar ook weer ophalen na de training.

 

8. Mag ik ook bij andere elftallen meetrainen?

Nee, je mag alleen op de aan jou toegewezen tijd trainen met het eigen elftal. Op tijd komen en na de training meteen weggaan, niet meer dan 5 minuten voor of na activiteit!

 

9. Hoe weten we dat de hygiënemaatregelen ook daadwerkelijk worden nageleefd?

Als HVCH doen we er veel aan om e.e.a. goed voor te bereiden en te regelen. We hebben richtlijnen en protocollen opgesteld, we geven geen hesjes uit, kantine en kleedkamers zijn gesloten. Uiteraard draagt iedereen ook zelf verantwoordelijkheid door alle richtlijnen en protocollen strikt na te leven!

 

10. Wanneer starten door voorbereiding en het nieuwe seizoen 2020/2021?

Voorlopig mogen er nog geen sportwedstrijden of toernooien worden georganiseerd. Dus ook geen selectie- of voorbereidingswedstrijden, oefenwedstrijden (vriendschappelijk) e.d. tegen andere clubs.

 

11. Wordt het virus doorgegeven als je van dezelfde sportmiddelen/materialen gebruik maakt?

Een virus heeft een mens of dier nodig om ‘in leven’ te blijven en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Hoe lang het virus op sportmiddelen/materialen overleeft, is afhankelijk van het soort oppervlak, de temperatuur en de luchtvochtigheid. De kans dat u besmet raakt door het aanraken van een product of oppervlak is heel klein. In het algemeen raden we dan ook aan regelmatig de handen te wassen.

 

12. Kan het virus worden doorgegeven worden via zweet?

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. Daarom is het van belang 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het virus wordt niet via zweet doorgegeven.

 

13. Waar kan ik terecht met vragen?

Kijk eerst of jouw vraag en antwoord op deze lijst staat. Staat deze er niet bij, neem dan contact op met je trainer/leider of de coördinator van jouw leeftijdscategorie.

 

14. Komen er nieuwe indelingen voor het seizoen 2020/2021

Achter de schermen wordt er door onze coördinatoren had gewerkt aan de nieuwe indelingen.

 

15. Moeten we de kleding die we dit seizoen (2019/2020) hebben gedragen inleveren?

We zijn aan het onderzoeken hoe we dit gaan organiseren.

 

Lees ook deze belangrijke documenten:

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
donderdag
20 aug.
19:00 uur
ORION 1
HVCH
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsoren