Corona: vragen en antwoorden

Corona: vragen en antwoorden

Er bereiken het bestuur regelmatig vragen over hoe we als HVCH omgaan met het coronavirus. 

 

De belangrijkste regel: Wij volgen de richtlijnen van de overheid/RIVM:

Heb je klachten die horen bij het coronavirus (zoals verkoudheidsklachten, hoesten, koorts, smaak- en/of reukverlies)? Blijf dan thuis. Je kunt je dan laten testen. Ben je in afwachting van een testuitslag? Blijf ook dan thuis.

 

De nieuwste richtlijnen zijn door de KNVB doorvertaald voor het voetbal.  Hieronder staan de laatste updates voor HVCH gepubliceerd. Zie hieronder alle informatie. Houd ook de nieuwsberichten op de website in de gaten. 

 

Update 2-1-2020

HVCH heeft besloten gedurende de lockdown géén trainingen en weekendactiviteiten te organiseren voor de jeugd. In de week van 11 januari volgt er weer een persconferentie en dan wordt gekeken of het mogelijk wordt om meer te organiseren en de weg naar "back to normal" op te pakken. 

 

Update 14-10-2020

Helaas grijpt het virus te snel om ons heen en zijn de maatregelen flink aangescherpt. Zo ook voor het voetbal:

- Kantine blijft gesloten, kleedkamers en douches zijn gesloten. 

- Alle competities zijn stil gelegd voor amateurs.

- Sportpark blijft niet toegankelijk voor publiek. 

Op de website van de KNVB staat meer informatie: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal 

 

Alleen de jeugdteams mogen nog trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen (binnen de eigen vereniging). Leiders zullen hierover communiceren en waar mogelijk zal dit ook op de website gepubliceerd worden.

Voor de senioren zijn er géén groepstrainingen. Wel is er de mogelijkheid om in kleine groepjes van maximaal 4 personen op 1,5 meter afstand te werken aan kracht en/of conditie. Wil je dit graag? Meld je dan aan vóór 22 oktober aanstaande.

 

Van alle maatregelen is vanuit het Domein Voetbal een brief verspreid onder de leiders en leden. 

 

Update 2-10-2020

De nieuwe coronamaatregelen roepen nogal wat vragen op voor ouders en leiders/trainers. De website Voetbal.nl heeft op een aantal veelgestelde vragen antwoord gegeven. Graag delen we hier de link!

https://www.voetbal.nl/nieuws/1481/coronavragen

 

Update 28-9-2020

Nieuwe aangescherpte overheidsrichtlijnen (welke vooralsnog gelden gedurende 3 weken):

  • Vanaf dinsdagavond 29-9-2020 om 18.00 uur is de kantine gesloten 
  • Er is geen publiek meer welkom bij wedstrijden

Update 26-9-20

HVCH roept supporters van bezoekende clubs op om niet naar sportpark De Braaken te komen om aan te moedigen. Ook wordt onze HVCH-supporters gevraagd gehoor te geven aan soortgelijke oproepen van andere clubs waar HVCH uitwedstrijden speelt. 

 

Update 24-9-2020

Uiteenzetting regels in de kantine/op het terras HVCH:

1. Capaciteit kantine 100 personen, capaciteit tenten 60 personen, alles zittend aan tafels met 1,5 meter afstand. En er geldt vol is vol, ga dan bij het signaal VOL dan ook niet de kantine of tent in.

2. Uitspelende senioren teams worden geacht hun derde helft elders te laten plaatsvinden en mogen NIET de kantine of tent in.

3. Toeschouwers van thuisspelende teams zijn net als de thuisspelende teams welkom in kantine en tent.  Van toeschouwers van uitwedstrijden die terugkeren bij hvch wordt verwacht dat ze ook hun derde helft elders doorbrengen.

4. Stoelen en tafels laten staan en registratie is verplicht.

 

Per 1 juli 2020 is er weer het een en ander aangepast in de richtlijnen van de overheid/RIVM. Het gaat dan vooral om aanpassingen als:

1.  De jeugd van 13 tot 18 jaar hoeft geen onderlinge afstand meer te houden;
2. De kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden (onder voorwaarden)
3. De kantine is weer open gesteld (onder voorwaarden). 
Overige regels in de documenten blijven dus gewoon geldig! Hou je hier aan. 

 

De onderstaande documenten waren van toepassing tussen 1 mei en 1 juli. Uiteraard blijven de documenten ook in seizoen 2020-2021 geldig, maar er zijn inmiddels enkele wijzigingen in wat wel en niet kan/mag en mochten er opnieuw wijzigingen komen, proberen we jullie hier te informeren.

Er is door NOCNSF een protocol opgesteld om veilig te kunnen sporten. Het uitgebreide protocol wordt telkens geupdate en is te lezen via 

https://nocnsf.nl/media/3499/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v16.pdf 

 

De KNVB heeft enkele posters ontwikkeld die het protocol in een notendop weergeven. Deze posters zijn op het sportpark van HVCH terug te vinden, maar ook hier te lezen. 

 

 

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
26 sep.
14:30 uur
Rhode/VSB 1
HVCH 1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsoren