Senioren
5 maart 2023
Achtbaan 4e Divisie: HVCH stijgt weer van acht naar vier…
Longa’30 - HVCH 1-2 lees verder!

Vorige duikelde HVCH op de ranglijst van de vierde naar de achtste positie, deze zondag  was het weer precies omgekeerd. Waar het twee wedstrijden op rij niet mee zat voor HVCH met ongelukkige en onnodige nederlagen, daar zat het in de uitwedstrijd tegen Longa’30 juist weer wel mee. Na 90 minuten stond het scorebord in de Achterhoek op 1-2 en gingen de drie punten mee terug naar Heesch.

 

In Lichtenvoorde was Longa het eerste half uur duidelijk sterker dan HVCH (net als in de gewonnen heenwedstrijd in Heesch). Het bleef echter 0-0 tot de rust waarbij ook Sjoerd Schobbers een megakans had op de openingstreffer. Bij HVCH viel Willem Roefs na 30 minuten geblesseerd uit en kwam Guus van de Wijgert in de ploeg.

 

Na een uur kwam Longa op 1-0 door een strak schot in de kruising van Thom Berendsen. Vanaf dat moment ging HVCH volle bak aan. De linkerkant werd vervangen: Stijn van den Hurk en Tim Kamp gaven nieuwe impulsen. Zeker voor Tim Kamp een mooie terugkeer na een vervelende knieblessure.

 

En…HVCH had Guus Geluk ingezet! Vanaf de zijlijn, halverwege het veld gaf hij een harde voorzet die pardoes over alles en iedereen in de verre hoek verdween. Een lucky, maar niet minder lekker, 1-1.

 

Beide teams gingen voor de winst en vlak voor tijd kreeg HVCH een paar corners. Wie kopte fraai raak? Geen Geluk, maar wel Guus van de Wijgert! In de dying seconds had HVCH wel weer alle mazzel toen een ouderwetse scrimmage via paal, lat, lat alsnog over ging. Eindstand 1-2, Guus nam dus drie punten mee naar huus…

 

Komende zondag speelt HVCH thuis tegen Juliana’31. Waar zal HVCH dan weer staan?

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
02 apr.
14:30 uur
HVCH
Halsteren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
02 apr.
11:45 uur
HVCH VR1
UDI'19/CSU VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsoren