Senioren
4 mei 2023
Bekeravontuur HVCH eindigt in halve finale
Chevremont - HVCH: 5-2

Een mooi en lang bekerseizoen is voor HVCH op dinsdagavond ten einde gekomen. In een sinds oktober durende campagne werden achtereenvolgend Heeswijk, EGS ‘20, MVC ‘19, Bruheze en Handel opzij gezet, waarbij ook kwalificatie voor de landelijke TOTO KNVB beker werd afgedwongen. V.V. Chevremont was de laatste horde naar de finale, maar die bleek te lastig voor HVCH.

Na een lange busreis richting Kerkrade hing er een echte cupsfeer op sportpark Kaffeberg. Met 400 bezoekers en het nodige vuurwerk, kon eersteklasser Chevremont rekenen op genoeg steun van het thuispubliek. Dit had kennelijk succes, want de gastheren schoten werkelijk waar uit de startblokken. De blauw-witten van HVCH - die het rood-witte uittenue droegen - werden vanaf het eerste fluitsignaal compleet overlopen. Toen de Limburgse storm ging liggen en men doorhad wat er allemaal gebeurde, stond er al 3-0 op het scorebord.

HVCH leek voor een onmogelijke opdracht te staan, maar toen Raoul Oomen direct na de aftrap de 3-1 maakte, mocht het toch nog hopen op een wederopstanding. Er waren op dat moment namelijk nog bijna 70 minuten te spelen. HVCH wist meer grip op de wedstrijd te krijgen en kon langzaamaan zelf vooruit gaan voetballen. Chevremont wist de marge van 2 echter vast te houden tot aan de rust.

In de tweede helft ging HVCH nog nadrukkelijker opzoek naar de aansluitingstreffer en gelijkmaker. Trainer Marc van de Ven wisselde aanvallend, wat ervoor zorgde dat er behoorlijk sprake was van eenrichtingsverkeer naar het Limburgse doel. Echte kansen leverde dit niet op, daarvoor was het simpelweg te druk in het zestienmetergebied.

Het opportunistische spel van de bezoekers leverde uiteindelijk niet het gewenste resultaat op en deed HVCH dan ook de das om. 2 uitbraken van de Kerkradenaren zorgden voor de 4-1 en 5-1. Daarmee zakte de moed in de voetbalschoenen bij HVCH en was de wedstrijd beslist. Een eretreffer van Milan Raijmaekers vanaf de penaltystip mocht dan ook niet baten.

Voor HVCH zat daarmee het bekertoernooi erop en wachtte en vervelende terugreis, terwijl Chevremont in een Limburgs onderonsje met S.V. Meerssen mag gaan uitmaken wie de beker verovert. Eerst komt S.V. Meerssen komende zondag 7 mei om 14:30 op bezoek bij HVCH. Bij winst zijn zij kampioen. Een mooie kans op eerherstel voor HVCH dus.