Senioren
21 september 2023
Bekerdroom HVCH spat uiteen
HVCH - De Treffers: 1-3, lees verder...

HVCH heeft het landelijke bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten. Met veel (jonge) Heesche supporters hing er een heerlijk bekersfeertje op sportpark De Braaken en legde HVCH goed spel op de mat, maar tweedediviosionist De Treffers was duidelijk een maatje te groot, waardoor we HVCH dit seizoen niet zullen terugzien in De Kuip.

In de openingsfase waren er enkele felle duels op het Heesche kunstgrasveld. Thuisploeg HVCH was niet bang en liet zich een aantal keer aanvallend zien, bijvoorbeeld met een schot in het zijnet. Aan de overzijde keerde goed spelende keeper Desny Royendijk een inzet van De Treffers. Halverwege de eerste helft ging het bij de tegenstander uit Groesbeek beter lopen. HVCH was aangewezen op verdedigen en hopen op een lange bal van achteruit die goed zou vallen.

Het eerste doelpunt viel voor de bezoekers. De eerste inzet werd nog tegen gehouden, maar de rebound van oud-prof Jordy Thomassen was raak. Vlak voor rust volgde een goede aanval over links waarna Willem den Dekker het beslissende zetje gaf (0-2). Het Heesche publiek bleef achter de ploeg staan en liet zich horen, onder aanvoering van een groep fanatieke jonge supporters met trommels en vlaggen.

In de tweede helft ging De Treffers verder waar het gebleven was, al snel na de onderbreking volgde de derde treffer via Gavin Vlijter. Hij schoot later ook nog tegen de lat. De wedstrijd lag met 0-3 wel in de plooi en De Treffers konden de wedstrijd rustig uitspelen. HVCH ging echter nog op jacht naar een doelpunt. Invaller Milan Raijmaekers had de 1-3 op de schoen, maar raakte de keeper. De thuisploeg kreeg nog meer kansen op een eretreffer, maar ze gingen er niet in. Vlak voor het einde kwam die eretreffer er alsnog, via een hakje van debutant Jan van Lieshout (1-3). Daardoor kunnen de Heeschenaren trots terugkijken op deze avond.

Ondanks de uitschakeling voor het landelijke bekertoernooi is cupvoetbal dit seizoen niet voorbij voor HVCH. De ploeg van trainer Marc van de Ven doet ook nog mee in de districtsbeker. Daarin speelt het op donderdag 19 oktober thuis tegen RKSV Rhode uit Sint-Oedenrode. Maar eerst wacht komende zondag RKSV Halsteren, ook thuis om 14:30.