Algemeen
3 april 2022
Best Vooruit - HVCH 1-0
Eerste nederlaag zonder al te grote gevolgen. Lees verder...

Het is dan toch gebeurd. HVCH 1 staat weer met beide benen op de grond na de eerste nederlaag deze competitie. Uit tegen Best Vooruit gingen de Heeschenaren met 1-0 onderuit, in een duel waarin heel lang geen doelpunt leek te vallen. In de 84e minuut scoorde invaller Lars Nijkamp toch voor Best Vooruit. Een doelpunt dat goed was voor de overwinning en waarmee Best zich kroonde tot tweede periodekampioen. Omdat ook HVCH-achtervolger EFC deze zondag verloor (1-0 bij Leones) blijft de voorsprong van HVCH op de nummer twee intact.

De wedstrijd op het Bestse kunstgras was er een waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden. HVCH begon door Best Vooruit hoog vast te zetten en te jagen op elke bal. Best had zich na de zeperd van vorige week tegen EFC (5-0 verlies) ingesteld op het Heesche spel en probeerde door counters eruit te komen. Een spannende strijd op het middenveld ontspon zich, maar beide teams wisten in de eerste helft geen uitgespeelde kansen te creëren.

In de tweede helft probeerde Best -met de wind mee- meer het spel te maken, wetende dat met drie punten de tweede periode binnen was. HVCH bleef in de wedstrijd, die leek uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel. Invaller Tom Hekerman was nog het dichtst bij een doelpunt voor HVCH, maar bij deze grote kans raakte hij zo geblesseerd dat hij al binnen 10 minuten weer van het veld kon. Best kreeg tegen het eind van de wedstrijd dan toch die ene kans die altijd komt, en was meedogenloos. Dit zorgde voor grote vreugde bij het massaal opgekomen thuispubliek. De koploper was verslagen en Best Vooruit periodekampioen.

In blessuretijd kreeg HVCH-er Yannick van den Berg nog een rode kaart omdat hij in de jacht op de gelijkmaker nog snel een vrije trap wilde nemen en daarbij een tegenstander raakte.