Algemeen
14 september 2020
Covid-besmetting
Lees verder...

Beste HVCH-ers,

 

Gisteren (zondag 13 september 2020) is, direct na mededeling aan betrokkene, HVCH ingelicht over een positieve test van een spelend lid van het seniorenvoetbal, tevens jeugdbegeleider.

De betrokkene en zijn gezin hebben reeds afgelopen week (direct na de eerste klachten) de quarantaineregels opgevolgd. Op basis van de aanwezigheidsdetails van betrokkene bij HVCH is door GGD vastgesteld dat nader bron- en contactonderzoek niet hoeft plaats te vinden.

 

Desondanks vinden wij het belangrijk om de informatie van KNVB en Rijksoverheid te delen:

 

KNVB: Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?

 

Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

 

Rijksoverheid: Informatie voor mensen die bij iemand geweest zijn met het Corona-virus (COVID-19), "overige niet nauwe contacten": https://lci.rivm.nl/covid-19-overige-contacten 

 

Tenslotte benadrukt het bestuur en roept iedereen op om ook de eigen verantwoordelijkheid te blijven nemen en de ingestelde maatregelen rondom kantinebezoek en kleedkamergebruik nauwgezet te volgen. Laat je ook hier van je sportieve kant zien,  alléén samen kunnen we corona verslaan.

 

Namens Algemeen Bestuur,

Laurens Gloudemans en Harold van Munster

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zaterdag
03 okt.
18:00 uur
SV TOP
HVCH
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsoren