Senioren
12 februari 2023
De ene week is de andere niet…
EVV Echt – HVCH 2-0

Waar HVCH vorige week thuis tegen Moerse Boys furieus begon aan de wedstrijd, begon het deze zondag in Echt tegen EVV veel minder goed. Het initiatief lag bij de Limburgers die al in de 7e minuut op voorsprong kwamen. De in de winterstop uit België aangetrokken spits Romero Regales strafte meerdere HVCH slordigheden genadeloos af en schoot de 1-0 binnen.

In de eerste helft was er weinig opwinding en ontstonden er bijna geen kansen. Het lukte HVCH niet om de gebruikelijke energie te brengen en gevarieerde patronen op de kunstgras-mat te leggen. Iedereen leek net wat minder scherp dan in de afgelopen weken. De Limburgse blauw-witten (HVCH was deze keer rood-wit) hielden dan ook moeiteloos stand tot de rust.

HVCH kwam duidelijk met andere intenties uit de kleedkamer en schoof aanvoerder Roy Vissers door naar het middenveld. Met wissels (Jasper Neelen, Kenan Hammink, Tom Hekerman en Guus van de Wijgert) probeerde coach Marc van de Ven meer voorwaartse druk te zetten. Het leverde wel enkele kansen op, maar even zo goed kreeg EVV de kans op een doelpunt. Ook het opportunistische plan B bleef zonder succes; diep in blessuretijd maakte EVV een einde aan de illusies door in de omschakeling de 2-0 binnen te schieten.

De HVCH vrouwen speelden thuis tegen koploper Orion. In Nijmegen was nog kansloos verloren (4-0), deze keer was HVCH minstens gelijkwaardig. HVCH kwam in de tweede helft op 1-0 door Els Kolff maar kon helaas de overwinning niet veiligstellen. Orion maakte in de eindfase nog de 1-1, waar HVCH mogelijk meer verdiend had. Het was in ieder geval een leuke en goede wedstrijd!

De HVCH vrouwen blijven derde op de ranglijst, HVCH 1 blijft vierde.

Voor het carnavalsweekend speelt HVCH 1 op donderdag nog voor de beker, uit tegen MVC’19 in Maasbree. Meteen een mooie kans op revanche in Limburg.