Senioren
9 oktober 2022
Degelijk HVCH verdient punt
Juliana ’31 - HVCH 1-1 lees verder...

HVCH-trainer Marc van de Ven moest puzzelen voor de wedstrijd tegen Juliana’31 in Malden. Hij toverde, - door blessures en schorsingen gedwongen-, een opstelling uit de hoed met basisplaatsen voor Kenan Hammink, Jasper Neelen en Tijmen Priem. Voor Kenan betekende dit zijn debuut in de basis, en hij deed het prima! Ook Jasper en Tijmen begonnen dit seizoen voor het eerst samen in de basis, en ook zij speelden een degelijke pot controlerend op het middenveld.  

 

Juliana was de competitie niet zo goed begonnen (5 uit 6), in tegenstelling tot de Heeschenaren (12 uit 6). Voor HVCH was het echter ook weer tijd om punten te pakken na twee nederlagen in de voorgaande weken. De wedstrijd in Malden eindigde in 1-1, een puntendeling die een goede afspiegeling was van de verhoudingen op het veld.

 

Het was heerlijk voetbalweer in Malden, met een laagstaande zon weerspiegelend in het kunstgras. De wind stond ‘met de zon mee’ en misschien verklaart dit wel het grote verschil tussen beide speelhelften… De eerste helft was voor Juliana, de tweede duidelijk voor HVCH.

Na een kwartier kwam Juliana op voorsprong. Een afgeslagen corner werd door Thomas Loning in de verre kruising geschoten. Keeper Desny Royendijk was kansloos. HVCH kon moeilijk opbouwen en amper iets creëren in de eerste helft.

 

De tweede helft was echter totaal omgekeerd. HVCH moet  door blessures beide backs (Yannick van den Berg en Stijn van den Hurk) vervangen, maar dat pakte goed uit. Er kwam meer druk naar voren en met veel inzet werd Juliana (zon mee, wind mee…) vastgezet. De overijverige Milan Raijmaekers werd onderuit gehaald in de zestien, waarna routinier Willem Roefs de penalty overtuigend binnenschoot, 1-1.   

 

Hierna was het spannend, niet per se goed. Beide teams wilden winnen en creëerden nog wat mogelijkheden. Een fanatieke slotfase volgde, maar gescoord werd er niet meer. Met het gelijke spel in de tas konden de Heeschenaren naar het Oktoberfest in de HVCH-kantine. De vrouwen van HVCH waren daar al. Zij vierden een fraaie 4-6 korfbaluitslag-overwinning, uit bij Nuenen. Zum wohl!  

 

Foto's van Ruud Schobbers:  : https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2022/HVCH-Heren-1/20221009-Juliana-31-HVCH1-1-1/

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
04 dec.
14:00 uur
Sportclub Silvolde
HVCH
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsoren