Senioren
16 oktober 2022
Drie punten voor HVCH mannen én vrouwen
HVCH – Nuenen 1-0 lees verder...

Een succesvolle zondagmiddag in Heesch: zowel de HVCH vrouwen als de mannen wisten hun thuiswedstrijd te winnen. HVCH 1 trok een 1-0 overwinning tegen Nuenen over de streep, de vrouwen versloegen Trekvogels uit Nijmegen met 4-1.

De HVCH vrouwen openden het bal en hadden veel kansen nodig om tot scoren te komen. In het laatste half uur liepen de dames echter uit naar een mooie score. Noor van den Hurk, Bente van de Leijgraaf twee maal en Lieke van Nistelrooij (wederom trefzeker na haar vier treffers van vorige week) scoorden voor de blauw-witten.  Keurige overwinning.

HVCH 1 trad  deze zondag met een nieuwe basisopstelling aan tegen Nuenen. Door blessures zaten Joey Vissers, Stijn van den Hurk, Joël van den Berg, Michel van den Akker en Yannick van den Berg niet bij de selectie. Raoul Oomen was wel weer terug van een schorsing.  Het team van trainer Marc van de Ven streed vol passie tot het einde en zette een prima prestatie neer door een vroege voorsprong te behouden.

De mannen die vorige week tegen Juliana al hun visitekaartje afgaven -Kenan Hammink, Jasper Neelen, Tijmen Priem en Guus van de Wijgert-  stonden in de basis en deden het ook deze week goed. Samen met de ervaren kern zorgden ze ervoor dat Nuenen in de hele wedstrijd amper tot kansen kwam.

Nuenen begon sterk aan de wedstrijd maar het was HVCH dat scoorde in de 23e minuut. Keeper Keeris kreeg een hard schot van Kenan Hammink niet onder controle waarna Milan Raijmaekers er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te tikken. Dezelfde Keeris had vlak daarvoor een fraaie omhaal van Raoul Oomen met een reflex over de lat getikt. Nuenen kreeg één opgelegde kans in de eerste helft, maar schoot van 5 meter over.

In de tweede helft wilde Nuenen de achterstand wegwerken door opportunistisch aan te vallen. HVCH moest in de achteruit, maar hield knap stand. Het was ook deze week meer spannend dan goed, maar de drie punten smaken er niet minder om in Heesch!

Aanstaande donderdag speelt HVCH voor de beker uit tegen Heeswijk. Supporters van harte welkom bij deze Bernheze-derby!