Senioren
5 februari 2023
Eenvoudige middag voor HVCH mannen en vrouwen
HVCH – Moerse Boys 4-1

Zowel voor HVCH 1 als HVCH Vrouwen 1 was er deze zondag geen vuiltje aan de (winderige) lucht: de mannen wonnen thuis zonder enig probleem van Moerse Boys met 4-1, de dames waren in Amsterdam veel te sterk voor Buitenveldert, 0-4.

In Heesch was het -op het hoofdveld- deze week eigenlijk best saai. HVCH stond al na 18 minuten voor met 3-0 tegen Moerse Boys uit Zundert. HVCH begon sterk en na vier kansen opende -wie anders dan- Milan Raijmaekers de score in de 12e minuut. Twee minuten later frommelde hij ook de 2-0 binnen met de borst en weer eens vier minuten later was het al 3-0. Rob van de Ven rondde mooi buitenkantje rechts af. Na ruim een half uur maakte ook Rob zijn tweede van de middag en was de wedstrijd definitief gespeeld. 4-0 bij rust, wat een luxe.

Na de vierde treffer werd gas teruggenomen en kregen ook de initiële bankzitters maximaal speeltijd. De spanning zat hierna bij het publiek meer op het mobiel met nieuws uit de Kuip en van het WK veldrijden: HVCH kwam geen moment meer in gevaar. Het werd nog 4-1 door een fraai ingekopte corner van Daan van den Broek.

Aan HVCH zijde was er nog enige opwinding toen Milan Raijmaekers zijn hattrick afgekeurd zag worden door een laatste tikje (al over de lijn?) van een medespeler in buitenspelpositie (??).

Met deze overwinning stijgt HVCH naar een keurige vierde plaats en is Raijmaekers topscorer met al tien doelpunten.

De HVCH vrouwen kenden eveneens een zorgeloze middag: in Amsterdam gaven zij Buitenveldert geen enkele kans door doelpunten van Noor van den Hurk, Els Kolff, Xiomara van der Lee – van Helvoirt en Ruviënne Crutsen. Bij rust was het al 0-2. De vrouwen staan daarmee nog steeds voortreffelijk derde op de ranglijst, met de blik naar boven.

Volgende week speelt HVCH uit in Echt tegen EVV, de vrouwen ontvangen thuis koploper Orion.