4 september 2022
En het wás Super Sunday bij HVCH!
HVCH - Hoogland 2-1 lees verder

Deze zondag ging het weer helemaal los bij HVCH. Maar liefst 12 thuiswedstrijden bij de senioren en drie top-affiches voor Vrouwen 1, HVCH 2 en HVCH 1.

HVCH Vrouwen 1 speelde voor de beker tegen het Arnhemse VDZ en leek lang met de overwinning aan de haal te gaan. Uiteindelijk werd het 2-2, maar er werd zeer verdienstelijk gespeeld door de Heesche vrouwen. Volgende week thuis tegen oud-oranje; kom kijken!

HVCH heren 2 speelde voor de beker tegen Margriet 1. Het werd 1-1, maar HVCH2  deed absoluut niet onder voor Margriet dat zelfs een discutabele penalty nodig had om gelijk te maken.

Als klapstuk ging het vlaggenschip van HVCH op voor de eerste thuiswedstrijd in de 4e divisie, tegen het Amersfoortse Hoogland. De eerste wedstrijd was gewonnen, hoe zouden de mannen van Marc van de Ven het deze week doen?  Het werd een meer dan verdiende 2-1 overwinning voor HVCH, dat nu aan kop gaat met zes uit twee. Een fantastische start waarop niks af te dingen valt.  We maken wel een foto van Teletekst (dat bestaat nog!): Heesch staat als promovendus bovenaan!

HVCH was de hele wedstrijd bovenliggend. De eerste kansen waren er voor Milan Raijmaekers, Rob van de Ven en Stijn van de Hurk, waarna Raoul Oomen op de lat schoot. In de 35e minuut werd het 1-0 door Sjoerd Schobbers na een splijtende pass van aanvoerder Roy Vissers. Sjoerd – pas weer een week in training- schoot kiezelhard raak, een verdiende voorsprong. In de tweede helft werd het 2-0 na een fraaie aanval via meerdere schijven; nieuwkomer Rob van de Ven maakte koelbloedig een assist van Milan Raijmaekers af.  Pas in de laatste 10 minuten begon Hoogland aan te zetten. Via een penalty werd het 2-1, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. HVCH staat nu aan kop in de 4e Divisie, een heerlijke start die aantoont dat ‘gewoon doen en hard werken altijd loont’.

Volgende week uit naar Moerse Boys in Zundert.