15 mei 2023
Heerlijke middag HVCH in de Achterhoek
RKZVC - HVCH: 0-5 Lees verder.

HVCH had dit weekend een uitwedstrijd op het programma in het zonnige Zieuwent, ver weg in de Achterhoek. RKZVC was al gedegradeerd en HVCH al zeker van nog een jaar in de vierde Divisie, maar zonder kans op nacompetitie. Twee reeds uitgespeelde teams dus, maar wie een saaie pot verwacht had kreeg ongelijk.

Beide teams wilden er een leuke wedstijd van maken en speelden vol energie, in een hoog tempo en met goed verzorgd voetbal. RKZVC deed wat het kon maar het klasseverschil was te groot, waardoor HVCH een eenvoudige middag had en met 0-5 weer de bus instapte. RKZVC had zeker ook kansen en raakte in de tweede helft maar liefst vier keer paal of laat. Het had dus gerust ook 4-8 kunnen worden…

HVCH begon sterk deze week, zonder Raoul Oomen en Milan Raijmaekers in de basis. De pressing van HVCH was in de eerste helft succesvol; twee maal stond Rob van de Ven aan het eind van een mooi uitgespeelde aanval op aangeven van respectievelijk Sjoerd Schobbers en Tim Kamp. Direct na rust prikte ook Tim Kamp zelf een mooie bal binnen en was de wedstrijd gespeeld.

Alle Heesche wisselspelers (op de keeper na) werden ingebracht en kregen hun minuten. Zoals zo vaak had Milan Raijmaekers weer niet veel tijd nodig om te scoren. Hij profiteerde eerst van een misverstand achterin en maakte ook nog heel effectief de 0-5. Omdat RKZVC alleen maar het aluminium bleef raken en keeper Desny Royendijk zoals altijd alert was, bleef het bij deze score. HVCH klimt weer naar de vijfde plaats en gaat met nog twee wedstrijden voor de boeg voor de 50 punten. Heel knap.

Ook de HVCH Vrouwen kenden een goede middag door in Nijmegen FC Kunde met 1-2 te verslaan. Noor van den Hurk en Ruvienne Crutsen maakten de doelpunten voor de periodekampioen uit Heesch. HVCH eindigt de competitie keurig als derde en wie weet wat er nog in het vat zit… Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen Schaesberg. Die wil zeker gewonnen worden…

Ook HVCH 2 boekte een keurige overwinning, tegen ZSC met 3-0. HVCH 2 staat derde in de competitie en gaat komende donderdag in Beek tegen Schaesberg 2 de Bekerfinale spelen. Het kan dus een heel mooi Hemelvaartsweekend worden!