Senioren
28 augustus 2022
Heerlijke start HVCH in 4e Divisie
Unitas‘30 - HVCH 1-3 lees verder...

Eind augustus, en dan al starten met de nieuwe competitie… Een korte seizoensvoorbereiding en nog niet iedereen terug van vakantie… dat is het lot van de ploegen die spelen op Divisie-niveau en dus ook HVCH. Maar de Heeschenaren zijn de competitie prima begonnen met een heerlijke overwinning en meteen de eerste drie punten!  In Etten-Leur werd Unitas ’30 met 1-3 aan de kant gezet.

Twee kampioenen uit de 1e klasse (West en Zuid) namen het tegen elkaar op bij hun debuut in de vierde Divisie (voorheen de Hoofdklasse).  Voor beide verenigingen een nieuw avontuur, na jaren in de eerste klasse.

In de spelersgroep van HVCH is dit jaar niet heel veel veranderd; Tim Kamp en Jan van de Haterd zijn er niet meer bij, Raoul Oomen (UDI’19) en Rob van de Ven (Margriet) zijn gekomen.  Ook Joey Vissers is terug, na een jaartje ‘in het vierde’.

De nieuwe coach Marc van de Ven -overgekomen van Boekel Sport- heeft in een paar weken al een goed fundament gelegd. De wedstrijd in Etten-Leur was eigenlijk al bij rust gespeeld, met een 0-3 voorsprong voor HVCH.

Na een eerste kans voor Unitas nam HVCH het initiatief en creëerde enkele goede kansen. In de 16e minuut liet Joey Vissers zien dat hij het nog niet verleerd is: hij krulde een bal fraai over de kansloze keeper in de verre hoek.  Unitas vocht terug en knalde een minuut later hard op de Heesche lat, maar zonder succes. HVCH voerde de druk weer op en na ruim een half uur kwam een afvallende bal op de rand van de zestien bij de vrijstaande Raoul Oomen die zonder aarzelen ongenadig hard uithaalde en strak raak schoot: 0-2. Twee minuten later was het al 0-3. Milan Raijmaekers tikte de bal binnen na een typerende actie van Yannick van den Berg en een assist van Stijn van den Hurk. Een eerste helft om van te dromen.

Na rust toonde de jonge groep van Unitas ’30 veerkracht. In de 47e minuut troefde Mitchell Baptist de HVCH verdedigers af en schoot raak: 1-3. Hierna bleven de zwart-gelen er in geloven en de druk opvoeren. HVCH stond echter geen tegendoelpunten meer toe en hield de 1-3 in stand tot het einde. Drie heerlijke en verdiende HVCH punten bij het debuut in de 4e Divisie!