Senioren
24 september 2023
HVCH: 1-3, 1-3 maar ook 3-1!
HVCH - De Treffers - Halsteren - Woezik

HVCH 1 had dit weekend de midweekse bekerwedstrijd nog in de benen. Woensdag werd op een afgeladen sportpark de Braaken met 1-3 verloren van Tweede Divisionist De Treffers. Een prima wedstrijd van Heesche zijde, strijdend tot het einde en met opgeheven hoofd uitgeschakeld voor de KNVB beker.

 

Deze zondag werd thuis aangetreden tegen het west-brabantse Halsteren. Ook deze wedstrijd ging met 1-3 verloren, alleen voelde deze nederlaag minder goed… De Treffers waren duidelijk een maatje te groot voor de blauw-witten.  Dat HVCH tegen Halsteren de eerste helft weinig in te brengen had, was wel een onaangename verrassing.

 

Halsteren begon furieus aan het duel, waar de Heesche krachten (zonder de geblesseerde Joël van den Berg) het af lieten weten. Binnen tien minuten stond het al 0-2 door doelpunten van Thomas van der Spek (kopbal uit een vrije bal) en Melvin de Leeuw (van heel ver over Desny Royendijk heen). Pas vlak voor rust kroop HVCH uit zijn schulp en maakte Milan Raijmaekers de fraaie aansluitingsgoal.

 

In de rust krulde het (Marc van de Ven: ‘ik ben hier nog niet eerder zo boos geweest”), en dat hielp. In de tweede helft stond er een HVCH zoals we dat kennen: passie en strijd, resulterend in grote kansen uit goede aanvallen. Alleen viel de gelijkmaker maar niet… en dan valt-ie natuurlijk aan de andere kant wel (nadat Desny Royendijk al een paar keer fantastisch gered had).

 

Voor de tweede keer binnen een week dus 1-3 op het scorebord. Gelukkig wisten de HVCH Vrouwen het andersom te doen: zij wonnen dik verdiend met 3-1 van Woezik uit Wijchen, de club van oud-trainer Cor Perlee. Binnen het kwartier was het al 2-0 via Djensey van Buul en Jill van Grunsven (she is back!). In de slotfase werd het nog even 2-1 waarna Ruviënne Crutsen de beslissende derde maakte. Een prima competitiestart!  

 

Volgende week speelt HVCH 1 uit in Horst tegen Wittenhorst.

 

De links naar de foto's:

https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2023/HVCH-Heren-1/20230920-HVCH-De-Treffers-1-3/

 

https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2023/HVCH-Heren-1/20230924HVCH-1-Halsteren-1-1-3/ 

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
03 dec.
14:30 uur
HVCH
EVV Echt
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
03 dec.
13:00 uur
FC Tilburg VR1
HVCH VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes