Algemeen
10 april 2023
HVCH 1 en 2 bekeren door, Vrouwen uitgeschakeld
Bruheze – HVCH: 1-2; Boekel Sport 2 – HVCH 2: 0-2; Schaesberg Vr1- HVCH Vr1: 2-1; lees verder

Het Paasweekend stond bij HVCH voor de jeugd in het teken van het internationale toernooi Brabant Open. Op zaterdag en zondag was het een gezellige veeltalige drukte op  sportpark de Braaken. Het werd een geslaagd toernooi met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Denemarken en Frankrijk. Hulde aan alle vrijwilligers van de organisatie!

 

De senioren-selecties mannen en vrouwen hadden bekerwedstrijden op het programma staan.

 

HVCH 2 beet op donderdag het spits af met een halve-finalewedstrijd uit tegen Boekel Sport. Het werd een taaie wedstrijd maar er werd wel een 0-2 overwinning over de streep getrokken. HVCH 2 heeft zich hiermee geplaatst voor de bekerfinale half mei in het Limburgse Beek. Tegenstander is dan Schaesberg.

 

De HVCH vrouwen speelden maandag hun halve finale in Landgraaf tegen datzelfde Schaesberg. Voor de competitie was daar al nipt verloren en helaas lukte het niet om revanche te nemen. De Limburgse vrouwen wonnen met 2-1 waar er echt wel meer mogelijk was voor HVCH. Jammer, want de finale was zo dichtbij… Dan moet HVCH 2 het maar doen tegen Schaesberg in mei!

 

HVCH 1 speelde in Helmond tegen derdeklasser Bruheze. Daar werd door de thuisclub een heuse cup-sfeer gecreëerd met veel publiek en continu gezang. Het mocht niet baten voor de Helmonders want HVCH ging met de overwinning aan de haal. Al snel werd het 0-1 door een fabuleuze omhaal van Raoul Oomen en leek er niets aan de hand. Het lukte HVCH echter niet om kansen op de 2 en 3-0 te verzilveren en de wedstrijd op slot te gooien.

 

Meteen na rust kwam Bruheze zelfs brutaal op 1-1; was er een bekerstunt in de maak? Een paar minuten later kwam HVCH op 1-2 na een fraai ingestudeerde vrije trap: een kort tikje van Joey Vissers op de instormende Sjoerd Schobbers die Tim Kamp een doelpunt op een presenteerblaadje aanbood.

 

Opportunistisch probeerde Bruheze met lange ballen en enkele corners nog de penalty-reeks te bereiken, maar dat lukte niet. De Helmondse supporters veranderden hun liederen van ‘Wij gaan naar de kuip’ in ‘Hun gaan naar de Kuip’. Zover zal het niet komen, maar de volgende ronde is bereikt. Die wordt -verrassend-  gespeeld tegen Handel, ook een derdeklasser.  

 

Komend weekend weer gewoon competitie. HVCH 1 speelt uit in Utrecht tegen Kampong (waar het Super Sunday is omdat ook de hockey vrouwen en mannen dan thuis toppers spelen). Aanrader voor het publiek!

 

 

De link naar alle foto’s: https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2023/HVCH-Heren-1/20230410-Bruheze-1-HVCH-1-1-2/ 

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
24 sep.
14:30 uur
HVCH
Halsteren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
24 sep.
11:30 uur
HVCH VR1
Woezik VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes