Senioren
29 mei 2023
HVCH 1 is klaar, welverdiende vakantie
Afscheid van spelers na een mooi seizoen. Lees verder

HVCH speelde op eerste Pinksterdag de dertigste competitiewedstrijd van het seizoen. Dertig wedstrijden, en dan ook nog een langdurig bekeravontuur erbij…  het was duidelijk dat de pijp onderhand wel leeg was, zeker nadat weken geleden al de handhaving in de vierde divisie veilig was gesteld.

De laatste competitiewedstrijd was uit tegen Venray. Voor beide teams stond er niets meer op het spel behalve de eer en de eindklassering. Dat er veel doelpunten zouden vallen was al snel duidelijk. Uiteindelijk won Venray voor het thuispubliek met 7-3.

HVCH begon flitsend aan de wedstrijd. Al na drie minuten scoorde Tijmen Priem de 0-1 na een goede loopactie met een bekeken schuiver in de verre hoek. Een minuut later was het alweer gelijk na een enorme blunder in de opbouw achterin bij HVCH. Binnen het kwartier stond HVCH weer voor na een fraaie goal van Milan Raijmaekers. Daarna was het weer aan Venray om het initiatief te nemen en dat resulteerde vlak voor rust -na enkele grote kansen voor HVCH- in de omschakeling in de 3-2 en 4-2.

Na de thee was het binnen twee minuten weer raak voor HVCH: een fraaie penalty van wederom topscorer Milan Raijmaekers met zijn 18e van het seizoen.  Aan Venray-zijde was er echter Niek Verstegen die deze zondag via een hattrick zijn 30e van het seizoen maakte! De eindstand was uiteindelijk 7-3 waarmee Venray weer over HVCH heen ging in de eindstand. Beide clubs eindigen daarmee als promovendus keurig in de middenmoot. Tijd voor een welverdiende vakantie!

Na afloop nam HVCH met een gepast feestje afscheid van Raoul Oomen (terug naar UDI’19), Tijmen Priem (studie in het buitenland), Tom Hekerman (gaat door als assistent trainer) en Yannick van den Berg, Stijn van den Hurk en Vince Minten die het na jaren in HVCH1 rustiger aan gaan doen in een lager team. Mannen, bedankt voor het voetbalplezier dat jullie geboden hebben!