Senioren
4 december 2022
HVCH 1 vergeet de punten mee te nemen
Silvolde – HVCH 2-1 lees verder

HVCH 1 speelde tegen Silvolde in de uithoek van de Achterhoek. In navolging van Oranje was de doelstelling om ‘provocerende pressing’ te spelen.  Dat ging in het begin van de wedstrijd zeker goed en leidde meteen tot enkele corners en gevaar, waarbij zelfs een bal van de lijn werd weggehaald. Na dit goede begin kwam Silvolde ook in de wedstrijd die gaandeweg veranderde in een ‘provocerende pot’, met veel overtredingen, gemekker en opstootjes. Joey Vissers schoot nog een keer heel fraai op de lat, maar het bleef 0-0.

Scheidsrechter van de Ven had het zwaar deze middag en meldde zich bij beide teams in de kleedkamer. Na rust gold ‘zero tolerance’. Invaller Yannick van den Berg kon dit meteen ervaren: hij en zijn tegenspeler ontvingen binnen een minuut de gele kaart.

HVCH wisselde twee aanvallers en zette een en ander om. Er was echter een corner nodig om de score te openen: Samuel Eleonara gaf de voorzet op de fraai inkoppende Milan Raijmaekers. HVCH probeerde door te drukken en de 0-2 te maken, maar het aanvalsspel was onmachtig. Silvolde bracht de geblokte spits Evert Römer in, die sleurend een echte handenbinder bleek te zijn. Enkele minuten later werd het 1-1. Hoe? Niemand die het na kon vertellen, het leek een beetje op de tegengoal van Oranje… Max Tamboer kreeg de goal op zijn naam, maar het was via een blauw-wit shirt.

Het leek bij deze 1-1 te blijven hoewel HVCH nog enkele goede kansen had (o.a. een bal van Raoul Oomen die van de lijn gehaald werd). In de 98e minuut kreeg HVCH alsnog de deksel op de neus: na een schitterende cross-pass kon dekselse Evert Römer de bal over Desny Roijendijk liften.

2-1, een vervelende middag met een onnodige nederlaag. HVCH deed zichzelf tekort, maar zal zelf aanvallend ook echt meer moeten creëren.

De HVCH vrouwen wonnen thuis met 2-0 van FC Kunde. Een knappe overwinning zonder de geblesseerde Lieke van Nistelrooij en Bente van de Leijgraaf. Els Kolff en Noor van den Hurk zorgden voor de doelpunten.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.