Senioren
26 maart 2023
HVCH afgedroogd
RKSV Nuenen - HVCH 4-0; vrouwen winnen met 0-1 van OJC

Het was een natte zondag in Brabant en HVCH liet zich gewillig afdrogen door RKSV Nuenen. De Heeschenaren gingen met 4-0 de bietenbrug op in Nuenen en hadden ook geen recht op een resultaat.  Waar het vorige week onder de lentezon bijna vanzelf ging, lukte er deze zondag eigenlijk niks.

Al na vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een onnodig wegegeven corner werd in een overvol strafschopgebied door de thuisclub binnen gewerkt. Niet scherp verdedigd. Nuenen liet HVCH het spel maken en was uiterst effectief in de omschakeling. Een kwartier later was het al 2-0, na slecht verdedigen. HVCH had optisch het overwicht maar kwam niet verder dan een buitenspel goal.

In de rust wisselde Marc van de Ven offensief door Tim Kamp en Rob van de Ven in te brengen. Direct na rust scoorde Nuenen echter al de 3-0 en vijf minuten later werd het zelfs 4-0. De deur stond open en Nuenen maakte graag gebruik van de geboden ruimte. Daarmee was alle hoop vervlogen om de wedstrijd te kantelen. HVCH kreeg nog wel de nodige kansen en corners (en weer een afgekeurd doelpunt) maar het was zo’n middag dat niets lukte.  Eindstand 4-0.

Het ging de HVCH vrouwen deze zondag beter af. In Rosmalen werd tegen OJC met 0-1 gewonnen na een taaie wedstrijd. De eerste helft was in evenwicht zonder grote kansen aan beide zijden. In  de tweede helft kwam HVCH beter in het spel wat tot enkele goede mogelijkheden leidde. In de 75e minuut werd  de 0-1 gescoord (net als in de heenwedstrijd). Een mooie vrije trap van 25 meter van Jill van Grunsven viel via de keepster binnen. Hierna trok HVCH de overwinning keurig over de streep.

Volgende week speelt HVCH 1 thuis tegen Halsteren. HVCH Vrouwen 1 speelt ook thuis, de kraker tegen UDI’19.