Algemeen
1 mei 2022
HVCH - Alverna 1-1
Winst in blessure-blessuretijd weggegeven

Het goede nieuws komt deze week van de vrouwen van HVCH: de dit jaar jubilerende ‘50 jarige vrouwen’  boekten een knappe 3-1 overwinning tegen Nuenen. Hiermee wordt een sprong op de ranglijst gemaakt naar een veilige plek in de eerste klasse.

De mannen van HVCH 1 hadden het geluk vandaag niet aan hun zijde. In de ‘dying seconds van de blessuretijd van de blessuretijd’  maakte Alverna in Heesch alsnog de 1-1 gelijkmaker. Slechts 1 punt voor HVCH waar de drie punten binnen leken en ook verdiend zouden zijn.

In Wychen was het bij de heenwedstrijd precies andersom: daar scoorde HVCH in blessuretijd de winnende goal door Guus van de Wijgert. Dezelfde van de Wijgert moest deze zondag al na twee minuten opdraven toen centrale verdediger Willem Roefs met een knieblessure naar de kant moest. Een tegenslag, maar Guus kweet zich prima van zijn taak.

De eerste helft verliep verder probleemloos. Stijn van den Hurk scoorde in de 10e minuut na goed doorzetten van Joris Frunt, die de voorkeur gekregen had boven Tim Kamp. Er volgden nog een handvol Heesche kansen, waar Alverna geen gevaar tegenover kon stellen. Toch was het na 45 minuten slechts 1-0.

In de rust moest scheidsrechter Meijer even tot bedaren komen na een onschuldige opmerking uit het publiek, terwijl er verder helemaal niets aan de hand was in deze sportieve wedstrijd. Na een kopje kamillethee kon het verder. Geleidelijk kwam Alverna meer uit de verdedigende stellingen en ging het HVCH onder druk zetten op zoek naar de gelijkmaker. Een schot eindigde keihard op de paal, maar daar bleef het ook bij. Er ontstond ruimte voor HVCH in de omschakeling, maar de kansen waren niet besteed aan de Heesche aanvallers en invallers.

De scheidsrechter liet maar doorspelen en doorspelen, tot in de 96e minuut Floris Florussen uit een scrimmage de gelijkmaker voor Alverna binnen kon schieten. Geen drie punten voor HVCH deze week, maar de mannen van Roy de Haan zullen komende weken laten zien dat ze samen tot het gaatje zullen gaan voor de titel.