Senioren
14 augustus 2023
HVCH bekert door
Veensche Boys - HVCH: 1-2

Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis neemt HVCH deel aan het landelijke KNVB Bekertoernooi. Bij de vorige deelname in 2010 eindigde het avontuur al in de eerste ronde, toen Sparta Nijkerk op bezoek kwam en het HVCH met 1-5 uitschakelde. Omdat HVCH vorig seizoen de halve finale van de districtbeker wist te bereiken, kwalificeerde het zicht weer voor de landelijke beker. Dit keer mochten de Heeschenaren een uitwedstrijd spelen tegen Veensche Boys, de jeugdclub van Donny van de Beek. 

 

HVCH trad in Nijkerkerveen aan met een aantal nieuwe gezichten. Aram Pusters, Hugo van den Nieuwenhof en Sven Roos mochten hun eerste officiële minuten maken voor HVCH. Het leek erop dat HVCH nog op elkaar ingespeeld moesten raken, want Veensche Boys kwam zeer sterk uit de startblokken en overliep HVCH in het eerste deel van de wedstrijd. In de tiende minuut kwam het dan ook terecht op voorsprong, na een doelpunt vanuit een rebound. 

 

Ook na de 1-0 bleef Veensche Boys druk vooruit zetten, maar HVCH wist zich te herpakken en kreeg grip op het spel. In de 27e minuut was het debutant Aram Pusters die de stand gelijk trok. Binnen een tijdsbestek van 3 minuten had HVCH de wedstrijd gekanteld, met een doelpunt van Yannick van den Berg (die eigenlijk al afscheid had genomen van het selectievoetbal) kwamen de Heeschenaren op voorsprong. 

 

Met 1-2 op het scorebord gingen we de rust in. Na de hervatting was het vooral Veensche Boys dat het spel dicteerde en veel voor het Heesche doel was te vinden. Er waren nog een aantal goede kansen voor de thuisploeg, maar het net wisten ze niet meer te vinden. HVCH wist stand te houden en bekert zo door in de strijd om de zilveren dennenappel. Als het ook de volgende ronde overleeft, kan het daarna een profclub loten.

 

Foto's van Aalt Guliker.

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
24 sep.
14:30 uur
HVCH
Halsteren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
24 sep.
11:30 uur
HVCH VR1
Woezik VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes