Senioren
22 mei 2018
HVCH blijft ondanks nederlaag in race voor nacompetitie
Ondanks het nipte verlies van 2-1 in de derby tegen sv TOP blijft HVCH in de race voor een plek in de nacompetitie voor promotie. Dat zou nog een mooi toetje zijn op een verder erg grillig verlopen voetbalseizoen van de blauw-witten. Lees hier het wedstrijdverslag.

HVCH begon sterk aan de wedstrijd en drong sv TOP direct terug op eigen helft. Met verzorgd spel kwamen er kansen en in de 10e minuut bracht spits Lars van Lee met een fraaie treffer de 0-1 op het scorebord. Verdediger Yannick v.d. Berg zorgde hierbij voor de assist. Er leek voor HVCH niets aan de hand totdat er op het middenveld slordig balverlies werd geleden. sv TOP schakelde snel en eigenlijk uit het niets kon Aram Pusters van de Ossenaren met een laatste tikje de 1-1  maken. HVCH was even van slag maar kreeg in de 38e minuut een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Centrale verdediger Vince Minten kreeg uit een voorzet de bal hard met het hoofd op het Osse doel gekopt, met een katachtige reflex ranselde Jeffrey Vendrig de bal onder de lat vandaan. De ruststand bleef zo bij 1-1.

Na rust zette sv TOP de Heeschenaren direct onder druk want ook zij wilden hun kans op de nacompetitie niet vergooien. In de 52e minuut was het al raak toen de bal op wat gelukkige wijze bij spits Pusters terecht kwam. Die staat niet toevallig altijd op de juiste plek en miste ook nu niet: 2-1. HVCH moest nu echt vol aan de bak maar kon de wedstrijd niet meer laten kantelen. Trainer Van Vugt bracht nog drie wisselspelers en er kwam wel veel meer vaart in het spel maar de beste kansen waren toch voor sv TOP. Het was aan keeper Brian Vialle te danken dat de rood-witten niet verder uitliepen deze middag.

Wanneer HVCH er, tijdens het openingsweekend van het nieuwe clubgebouw, komende zondagmiddag thuis in slaagt om van DOSKO te winnen neemt het de periodetitel van kampioen AWC over en speelt het nacompetitie. De opdracht kan niet duidelijker zijn!