Senioren
13 november 2023
HVCH dendert door
HVCH - Nemelaer: 2-0

HVCH heeft de derde overwinning op rij geboekt en draait weer helemaal mee in de Vierde Divisie. Na SC Kruisland en Nuenen, was ook Nemelaer niet opgewassen tegen de Heeschenaren. In twee weken klimt HVCH van plek 13 naar 5.

 

Het was even afwachten hoe de bezoekers uit Haaren voor de dag zouden komen. De promovendus begon redelijk aan de competitie en had zich brutaal in de middenmoot genesteld, maar was de laatste weken weer een beetje aan het wegzakken. HVCH gaat het de laatste weken juist voor de wind, met twee overwinningen op rij in de competitie en een bekerzege.

 

Al vroeg in de wedstrijd werd het spelbeeld duidelijk: Nemelaer liet HVCH het spel maken en hing zelf achterover, loerend op een counter. HVCH speelde prima, maar kwam lastig door het gegroepeerde groen-gele blok heen. Op slag van rust lukte dat toch en zette Rob van de Ven HVCH op voorsprong. 

 

In de tweede helft gingen beide ploegen eigenlijk verder met wat ze de eerste helft deden. HVCH was op zoek naar een bevrijdende 2-0 en Nemelaer deed er vooral alles aan om dit te voorkomen. Dit keer duurde het maar een kwartier voor de Heeschenaren een gaatje wisten te vinden. Op aangeven van aanvoerder Roy Vissers was het Rob van de Ven met zijn tweede treffer die HVCH op een comfortabele voorsprong bracht.

 

Na deze goal is HVCH nauwelijks meer in de problemen gekomen. Nemelaer moest iets meer uit zijn schulp kruipen om toch nog een puntje uit het bezoek aan Heesch te slepen. Een doelpuntje meepikken zat er - ondanks de onvermoeide steun van Toeter Jan - niet meer in voor de bezoekers, waardoor HVCH weer drie punten mocht bijschrijven. 

 

De blauw-witten nestelen zich op plek 5, wat hoofdtrainer Marc van de Ven natuurlijk tevreden stelde: "Het geeft aan dat we goed bezig zijn. Nu moeten we deze reeks proberen door te trekken." De eerst volgende mogelijkheid daarvoor is komende zondag. De Heeschenaren maken dan de reis naar Etten-Leur voor het duel tegen Unitas'30. 

 

Foto's door Ruud Schobbers. Bekijk het volledige fotoverslag op: https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2023/HVCH-Heren-1/20231112-HVCH-1-Nemelaer-1-2-0/

 

 

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
03 dec.
14:30 uur
HVCH
EVV Echt
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
03 dec.
13:00 uur
FC Tilburg VR1
HVCH VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes