Senioren
6 november 2022
HVCH deze zondag: ‘Wie het eerst scoort, die wint…’
HVCH – Kampong 0-3 lees verder...

Het was nat en grauw deze zondag, en ook het voetbal in Heesch paste zich aan de omstandigheden aan. De tegenstanders van zowel de HVCH vrouwen als mannen - OJC en Kampong- waren ook niet naar Heesch gekomen om er een zonnig en aanvallend gebeuren van te maken.

De Vrouwen speelden thuis tegen OJC uit Rosmalen. OJC ging vanaf het begin in de achteruit en liet het spel aan HCVH. Wie als eerste ging scoren zou de winnaar worden vandaag, dat was snel duidelijk. Het viel naar de blauw-witten: een kwartier voor tijd speelde Lieke van Nistelrooij Bethe van de Leijgraaf vrij die koel de 1-0 binnenschoot. 1-0, wedstrijd gespeeld. Drie punten HVCH.

Daarna namen de mannen het op tegen het eveneens gepromoveerde Kampong uit Utrecht.

De wedstrijd begon na een minuut stilte voor John Fransen, de dit weekend overleden leider van het HVCH G2 team. Dit plotse verlies van een verenigingslid relativeert elke nederlaag…

In de wedstrijd waren de kansen schaars. De eerste helft was er niet één uitgespeelde kans. 0-0 bij rust, en iedereen dacht dat dat ook wel eens de einduitslag zou kunnen worden. Wie het eerst zou scoren…

Na rust begon HVCH goed en meer aanvallend, maar de 1-0 viel niet, ondanks enkele goed uitgespeelde kansen. Kampong zakte in en loerde op een uitbraak, en dat bleek succesvol. In de 67e  minuut was er een plotse omschakeling die succes bracht voor de Utrechtenaren: 0-1. HVCH ging meer risico nemen op zoek naar de gelijkmaker. Maar wederom was Kampong succesvol in de counter en werd het 0-2. Dat vlak voor tijd ook nog de geflatteerde 0-3 viel (via een schitterend schot van Merijn Muskens) was puur voor de statistieken. Degene die het eerst gescoord had ging ook in deze gelijkwaardige wedstrijd met de drie punten aan de haal.

Volgende week nieuwe kansen, thuis tegen Orion uit Nijmegen.