Senioren
10 september 2023
HVCH – GOES: 2-5
HVCH niet bestand tegen Zeeuwse krachten.

De derde wedstrijd van de competitie in de 4e Divisie C speelde HVCH thuis tegen het Zeeuwse GOES. Een gerenommeerde en ambitieuze tegenstander, als ‘Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk‘ opgericht in 1895, met voor dit seizoen serieuze kampioensaspiraties.

 

De eerste twee wedstrijden bleef HVCH ongeslagen en haalde het vier punten binnen, een prima start van het seizoen. Deze zondag moest er weer op het hete kunstgras gespeeld worden, en dat was met deze zomerse temperatuur geen onverdeeld genoegen. Een helft ging het goed: bij rust leidde HVCH met 1-0 na een vroege goal van Jari van Erp, in de tweede helft bleken de Zeeuwen toch beter bestand tegen de hitte en speelden ze HVCH kapot. Het werd na 90 hete minuten zelfs 2-5, waar een gelijkspel het maximaal haalbare geweest zou zijn voor het Heesche team.

 

De wedstrijd begon net als vorige week tegen Orion super voor HVCH: binnen 5 minuten stond het op voorsprong via van Erp. Vlak erna was er een reuzekans op de 2-0, maar Aram Pusters kwam net niet tot scoren. De tweede helft begon met wat kansen over en weer, maar GOES kwam met een fraai afstandsschot en een omschakelingsgoal (na een overtreding?) redelijk snel op 1-2. HVCH rechtte de rug en knalde de bal onderkant lat. Net niet de gelijkmaker, meteen erna was dat aan de andere kant wel raak:  1-3. Opnieuw gaf HVCH gas en scoorde Rob van de Ven de aansluitingstreffer na een fraaie aanval.

 

HVCH ging vol voor de gelijkmaker, maar de Zeeuwen wisten maximaal te profiteren van de geboden ruimte en maakten het genadeloos af met nog twee treffers in de slotfase. Geflatteerde eindstand 2-5, drie punten naar Zeeland.

 

Volgende week nieuwe kansen, uit in Malden tegen Juliana ’31.

 

Bekijk hier alle foto's van de wedstrijd: https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2023/HVCH-Heren-1/20230910-HVCH-1-Goes-1-2-5/

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
24 sep.
14:30 uur
HVCH
Halsteren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
24 sep.
11:30 uur
HVCH VR1
Woezik VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes