Senioren
22 april 2023
HVCH halve finalist in KNVB-beker
vv Handel - HVCH: 0-6

Op sportpark “De Donk” in Boekel werd de bekerwedstrijd tussen Handel 1 en HVCH 1 in het voordeel van HVCH beslist. In een eenzijdig duel zette HVCH Handel eenvoudig opzij. Waar Bruheze in de vorige ronde HVCH het nog lastig maakte, was het voor Handel vanaf minuut 1 tegenhouden en loeren op de counter. Handel - in kampioensstrijd met het eerder genoemde Bruheze - spaarde een aantal spelers voor de competitie, waardoor het nooit echt spannend werd.

Even leek het een taaie wedstrijd te worden, maar een snel doelpunt van Tim Kamp - een indraaiende vrije trap die door niemand werd aangeraakt - brak de wedstrijd open. Voor rust maakte Joey Vissers er al 0-2 van, waarna HVCH eigenlijk niet meer in de problemen kwam.

Na de thee zette vierde divisonist HVCH nogmaals aan tegen derdeklasser Handel. Door de voorsprong werd het wat makkelijker voetballen voor de Heeschenaren, wat na doelpunten van Jasper Neelen, Rob van de Ven, Milan Raijmaekers en Michel van de Akker uiteindelijk resulteerde in een 0-6 overwinning.

Dit resultaat betekent dat HVCH voor de tweede keer in het 91-jarig bestaan mag deelnemen aan de voorronden van de landelijke KNVB beker.

In de halve finale op dinsdag 2 mei zal HVCH het op moeten nemen tegen eersteklasser Chevremont, die met 2-3 wonnen van tweedeklasser Sportclub ’25 uit Bocholtz. Uit in Kerkrade, zal er om 20:15 uur afgetrapt worden.