Senioren
26 februari 2023
HVCH kukelt van vier naar acht
HVCH - AWC 1-3

Het zit HVCH 1 even niet mee. Na de nederlaag twee weken geleden tegen EVV werd deze zondag thuis met 1-3 verloren van AWC uit Wijchen. HVCH begon de wedstrijd als vierde op de ranglijst maar staat na deze nederlaag achtste. Nog steeds keurig in de middenmoot, maar wel een zure duikeling.

Tegenstander AWC won de eerste periode in de vierde Divisie B, stond een paar weken bovenaan maar zakte na de winterstop weer af.

HVCH, Juliana’31,  Longa’30 en AWC hadden tot zondag allemaal 30 punten, op de plekken vier tot en met zeven. AWC en Juliana wonnen, Longa speelde gelijk en HVCH verloor dus. Ook Venray kon hiervan profiteren en over HVCH heen gaan.

De wedstrijd in Heesch kwam maar moeizaam op gang op het moeilijk bespeelbare veld. Na zo’n 25 minuten kwam HVCH in het spel. De 1-0 kwam tot stand na een mooie actie van Raoul Oomen die twee tegenstanders het bos instuurde en vanaf de achterlijn laag en strak voorgaf. Milan Raijmaekers was natuurlijk weer ter plekke om zijn elfde van het seizoen binnen te tikken. Hierna volgden nog enkele grote kansen voor HVCH maar de bal ging telkens net langs de verkeerde kant van de paal. Volkomen onnodig werd de gelijkmaker op slag van rust weggegeven, randje buitenspel: 1-1.

Na rust waren de teams wederom aan elkaar gewaagd. HVCH raakte lat en paal, maar in de 65e minuut scoorde AWC de 1-2 via Bas Brussaard. HVCH bleef het proberen en keeper Desny Roijendijk ging in blessuretijd mee op jacht naar de gelijkmaker. Dat werd hard afgestraft door AWC: Boy Visser maakte de wedstrijd dood met de 1-3.

De komende weken speelt HVCH eerst uit tegen Longa’30 daarna thuis tegen Juliana’31. Wie weet staat HVCH dan wel weer vierde…