Senioren
18 februari 2024
HVCH mist kans op driepunter tegen Juliana ‘31

Vorig speelweekend werd er een mooi bonuspunt meegenomen door HVCH uit Zeeland, in de wedstrijd tegen koploper Goes. Deze week ging het echt om de knikkers tegen directe concurrent Juliana’31 uit Malden. Op het natte Heesche gras werden vandaag de punten gedeeld na een 2-2 gelijkspel, waar er duidelijk meer in gezeten had voor de thuisclub.

HVCH kent al langer personele problemen door langdurige blessures en ziekte. Deze week was de spoeling voor trainer Marc van de Ven nog dunner, door afwezigheid van Sven Roos en Jan van Lieshout.

Good old Yannick van den Berg, gestopt na afgelopen seizoen en spelend in een lager vriendenteam, bleek nog fit genoeg voor 90 minuten in het eerste. Hij liet zien nog steeds van grote waarde te zijn en buffelde als vanouds: een mooi voorbeeld van clubliefde!

De eerste helft was duidelijk voor HVCH. Sjoerd Schobbers, Milan Raijmakers en Jari van Erp kregen 1:1 kansen op de voorsprong, maar verzuimden te scoren. Als het niet makkelijk kan dan maar moeilijk, dacht Jari van Erp, en hij poeierde schitterend raak van afstand: 1-0 voorsprong bij rust. Dat gaf hoop!

Na rust was Juliana duidelijk beter bij de les en zette het aan in de jacht op de gelijkmaker. Geholpen door een makkelijk weggegeven penalty werd het gelijk door Jeroen Meijers. Maar vlak daarna volgde een weergaloze goal van wederom Jari van Erp: hij draaide zich vrij op de rand van de zestien en schoot met links onhoudbaar in de verre hoek. HVCH weer op voorsprong!

Het mocht echter niet zo zijn dat de drie punten in Heesch bleven: vlak voor tijd had ook Jop van Lith van Juliana een zondagsschot in de benen. Een schitterende volley bleek onhoudbaar voor de weer super keepende Desny Royendijk. Eindstand 2-2, een gelijkspel waar HVCH niet veel mee opschiet op de ranglijst. Maar het is hoopgevend om te zien dat de blauw-witten ondanks tegenslagen enorm veerkrachtig blijven! Met deze passie en strijd komt het zeker goed in Heesch.