Algemeen
27 maart 2022
HVCH - NEC 3-1
Het hoeft niet altijd mooi te zijn… Lees verder...

HVCH 1 kende een optimale week met drie mooie overwinningen in acht dagen. Vooral de verdiende uit-overwinning tegen achtervolger FC Eindhoven werd dik gekoesterd, evenals de koppositie in klasse 1C.
En dan moet je thuis tegen voorlaatste NEC, wetende dat je uit gemakkelijk met 1-8 gewonnen hebt… Iedereen weet: “niet onderschatten”, maar toch… Het liep uiteindelijk goed af voor de Heeschenaren, maar het was maar moeizaam.

Er stond een heerlijk zonnetje deze zondag, iedereen was relaxed, zo ook HVCH 1. NEC begon goed gepositioneerd aan de wedstrijd en HVCH had niet al te veel haast. De eerste echte kans liet dan ook bijna een half uur op zich wachten. In het laatste kwartier voor rust kwamen er een handvol meer, maar het was overal nét niet. De blauw-witten leken toch niet helemaal scherp vandaag. En dan weet je al wat er gaat gebeuren: op slag van rust kwam NEC op voorsprong (voor het eerst dit seizoen!) na slordig balverlies, zwak verdedigen en goed inschieten in de korte hoek: 0-1 door Mohamed Berrabah.

In der rust hoefde trainer Roy de Haan weinig te zeggen, want voor iedereen was wel duidelijk waar het aan schortte… In de tweede helft kon HVCH orde op zaken stellen. De kansen kwamen al meteen na rust en in de 52e minuut was het raak door Milan Raijmaekers op aangeven van Samuel Eleonora. Drie minuten later stond HVCH al op voorsprong door een diagonaal schot van Jan van de Haterd. Het Heesche spel bleef echter pover en NEC kreeg zelfs nog een goede kans op de gelijkmaker. Daarna had HVCH legio kansen om het af te maken, maar de 3-1 viel pas in blessuretijd door man-of-the-match Samuel Eleonora.

Niet goed spelen, toch drie punten voor HVCH. Het hoeft niet altijd mooi te zijn…