Senioren
4 september 2023
HVCH neemt drie punten mee uit Nijmegen
Orion - HVCH: 3-4, lees verder…

HVCH blijft ongeslagen in de competitie van 2023/2024. Na het gelijkspel van vorige week, wisten de Heeschenaren nu drie punten binnen te hengelen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Vorig seizoen kwam Orion tegen HVCH na een 0-3 achterstand terug tot 2-3, dit seizoen werd het nog bonter. Na een 0-4 stand, werd de uitslag 3-4.

 

Met twee spelers - Aram Pusters en Sven Roos - terug van een schorsing had trainer Marc van de Ven weer wat meer opties uit te kiezen. Zij begonnen dan ook direct in de basis, maar het was Jari van Erp die de ban brak.


Vorige week was de aanvaller al matchwinner met de gelijkmaker in de blessuretijd, dit keer had hij een stuk minder tijd nodig om het net te vinden. Al na 2 minuten schoot hij HVCH met een strakke schuiver op voorsprong. Vier minuten later was het weer raak voor Van Erp, en daar bleef het niet bij. Binnen 25 minuten had hij zelfs al een loepzuivere hattrick op het bord staan. 

HVCH was oppermachtig en had meerdere kansen om op een vierde doelpunt te maken voor rust, wat wonder boven wonder niet lukte. Milan Raijmakers slaagde hier wel in. De na rust ingevallen spits was alert bij weer een HVCH-aanval en maakte er 0-4 van. Daarmee was het duel wel zo'n beetje beslist.

 

Voor Orion was er niets meer te verliezen, dus stuurden zij wat extra manschappen naar voren. Dit leidde zowaar tot een doelpunt van Alioune Ba. Na onoplettendheid in de HVCH-verdediging werd het ook 2-4, via Marvin Thomasia. Hierdoor ging Orion er nog in geloven. Ze bleven aandringen en zo werd het ook nog 3-4 na een ongelukkig eigen doelpunt.

 

Het zouden nog enkele spannende minuten worden in Nijmegen, maar de blauw-witten wisten de wedstrijd over de streep te trekken en zo drie punten mee naar Heesch te nemen.

 

Volgend weekend speelt HVCH weer thuis, om 14:30 uur ontvangt het VV Goes.

 

 Bekijk alle foto's via: https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2023/HVCH-Heren-1/20230903-Orion-1-HVCH-1-3-4/

 

 

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
24 sep.
14:30 uur
HVCH
Halsteren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
24 sep.
11:30 uur
HVCH VR1
Woezik VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes