Algemeen
13 november 2022
HVCH - Orion, weinig kansen, geen punten
HVCH – Orion 0-1 lees verder...

De mannen van HVCH 2 gaven deze zondag het goede voorbeeld: zij scoorden maar liefst 7 keer tegen het hoog geklasseerde Susteren. Een welkome 7-0 overwinning. De HVCH vrouwen gingen op bezoek bij de ongeslagen koploper Udi’19. Daar lukte het helaas niet om te scoren, maar wel om een punt mee terug naar Heesch te nemen. 0-0, misschien gehoopt op meer, maar met een punt kon  iedereen toch wel leven.  De HVCH vrouwen blijven keurig derde in de Eerste klasse.

 

De mannen van HVCH 1 traden aan tegen het Nijmeegse Orion. Een goede tegenstander die vorig jaar de promotie naar de derde divisie net misliep in de play-offs, na penalties tegen Udi’19. De nu voor HVCH spelende Raoul Oomen velde toen het vonnis voor Orion.  

 

HVCH trainer Marc van Ven zag de ziekenboeg leeglopen en had weer wat te kiezen.  Raoul Oomen keerde na een knieblessure terug in de basis, maar kon Orion helaas niet opnieuw pijn doen. Het was sowieso een wedstrijd zonder veel kansen. In de eerste helft was Orion sterker en scoorde het ook: Sid Hermens prikte een afvallende bal vlak voor rust binnen.

 

In de tweede helft bracht HVCH meer energie en ging het meer aandringen. Naarmate de tijd vorderde werd het steeds aanvallender en opportunistischer, maar echt grote kansen kwamen er niet. Pas tijdens het ultieme slotoffensief had doorgeschoven centrumverdediger Willem Roefs de opgelegde kans op de gelijkmaker, maar helaas. Op de lijn werd er gered en zo trok Orion de 0-1 overwinning over de streep. Hiermee is Orion de nieuwe koploper in de 4e divisie en zakt HVCH naar de zesde plek. Nog steeds prima, en wellicht beter aansluitend bij de verwachtingen voor het seizoen. Om echt in de top mee te doen moet het spel aan de bal beter worden en zal er aanvallend meer gecreëerd moeten worden. Zonder kansen immers geen doelpunten, en zonder doelpunten geen overwinning.

 

Volgende week een volgende lastige pot: uit in Zuid-Limburg tegen Meersen, dat ook twee keer op rij verloor en de koppositie inleverde. Een mooie uitdaging voor HVCH, want zonder (doel)punten duurt zo’n terugreis lang…  

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
03 mrt.
14:30 uur
HVCH
Wittenhorst
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
03 mrt.
11:30 uur
HVCH VR1
V.V. Schaesberg VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen