Senioren
18 september 2023
HVCH terechte winnaar in Malden
Juliana'31 - HVCH: 3-1, lees verder...

HVCH heeft op bezoek bij Juliana'31 de tweede overwinning van het nog prille seizoen geboekt. In een grimmig duel was HVCH de sterkere ploeg en nam het terecht drie punten mee naar Heesch, door met 1-3 te winnen.

Niet voor het eerst dit seizoen schoot HVCH uit de startblokken en kwam het al vroeg op voorsprong. De doelman van Juliana redde nog knap op een schot van Joey Vissers, maar hij moest kansloos toekijken hoe Sven Roos de rebound binnenprikte. HVCH had het veldoverwicht en leek de wedstrijd volledig onder controle te houden.

Het was benauwd op Sportpark de Broeklanden, maar ook bij de spelers liep de temperatuur hoog op. Irritatie vanuit beide kanten zorgde voor veel opstootjes. Scheidsrechter Sezging Degirmenci had de handen vol en moest maar liefst 8 gele kaarten noteren. In de tweede helft kwam Juliana'31 zelfs met 10 man te staan, nadat Carlito Armando de Zeeuw tegen een tweede gele kaart aanliep en dus voortijdig mocht gaan douchen.

Met een overtal leek HVCH de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen. Niets bleek minder waar, binnen 5 minuten wist het tiental van Juliana met een counter uit het niets 1-1 te maken via Rick Stuurwold. De stand was weer gelijk en HVCH kon opnieuw beginnen.

Trainer Marc van de Ven wisselde aanvallend en met verse krachten Milan Raijmaekers, Rob van de Ven en Willem Roefs gingen de blauw-witten verder met waar ze mee bezig waren: kansen creëren. Kort na de 1-1 leverde dit weer een doelpunt op voor HVCH, dit keer was het Joey Vissers, die met zijn eerste van het seizoen de Heeschenaren weer op voorsprong bracht.

HVCH had weer de overhand en ook op het veld was dit duidelijk merkbaar. Juliana'31 moest iets doen om nog een puntje te halen. Een aantal alles-of-niets-pogingen leverden niets op, zelfs toen keeper Kevin de Bruin nog mee naar voren ging met een hoekschop. Vlak voor tijd maakte HVCH een einde aan de hoop voor de thuisploeg. Na een goede assist van Willem Roefs, werkte spits Aram Pusters met een volley de 1-3 tegen de touwen, wedstrijd beslist.

Trainer Marc van de Ven was tevreden met het spel, maar minder te spreken over de vele kaarten: "Na de 0-1 hebben we gedomineerd, maar nagelaten om de tweede te maken. Daar kregen we na rust bijna de rekening voor gepresenteerd. Het was bij vlagen grimmig, met veel opstootjes en daardoor veel onnodige gele kaarten. Het kwam ons spel zeker niet ten goede. Gelukkig hebben we ons tijdig herpakt en gedaan wat we moesten doen."

Volgend weekend speelt HVCH weer thuis tegen Halsteren, maar tussendoor komt tweededivisionist De Treffers op bezoek voor een bekerduel. Op woensdag om 20:00 uur wordt er afgetrapt in Heesch.