Senioren
15 november 2021
HVCH trakteert thuis-publiek: 3-1
Lees het wedstrijdverslag...

Geen toeschouwers op Sportpark de Braaken in Heesch, maar vele toeschouwers thuis om de wedstrijd HVCH-Brabantia via de live-stream (mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Stichting Promotie HVCH en de Club van 50) HVCH te volgen. HVCH1 stelde niemand teleur: ook vandaag werd er een goede pot op de mat gelegd en bleven de drie punten in Heesch. Het Eindhovense Brabantia ging met een 3-1 nederlaag terug naar Strijp. Door deze overwinning gaat HVCH nu aan kop in klasse 1C met 17 punten uit 7 wedstrijden.

HVCH begon de wedstrijd goed en moest wederom het spel maken. Brabantia kwam echter op voorsprong door een vrije trap van 25 meter die links van de muur binnen draaide: de keeper had duidelijk voor de andere hoek gekozen… Maar ook vandaag waren de blauw-witten niet onder de indruk. Het spel werd vol passie hervat en vijf minuten later stond de gelijkmaker al op het (haperende) scorebord. Yannick van den Berg kopte een indraaiende vrije trap fraai binnen. De keeper durfde het duel niet aan…

Na een slordige fase in de wedstrijd met wat mogelijkheden over en weer, kreeg Heesch weer het overwicht. De voorsprong zat er aan te komen. Vlak voor rust maakte Tim Kamp een wonderschone goal door op 20 meter van de goal zijn tegenstander uit te kappen en met een fraaie krul in de verre hoek raak te schieten. 2-1, lekker rusten.

Na rust ging het spel ging op en neer. Beide teams kregen kansen; HVCH keeper Desny Royendijk had zeker ook genoeg te doen en keepte een puike pot. Collectief HVCH ging weer wisselen. Tom Hekerman kwam erin en speelde Tim Kamp aan op de 5-meter: met zijn rug naar de goal lukte het hem zijn kont erin te draaien en op zijn Gerd Müller’s raak te schieten: 3-1.