Algemeen
27 juni 2022
HVCH trekt nieuwe vrijwilligers aan
Succesvolle campagne tijdens Nieuwe Teams Dag

“Ja natuurlijk wil ik ook iets doen voor onze vereniging!” Deze leus prijkte op prikkelende posters, een groot spandoek en de opvallende turquoise t-shirts van een heus promotieteam. Tijdens de Nieuwe Teams Dag op zaterdag 25 juni brachten zij de vraag naar vrijwilligers onder de aandacht van alle ouders van de jeugdspelers van HVCH. Met succes!

 

Zo’n 35 nieuwe vrijwilligers meldden zich aan. Soms al met een concreet idee wat ze voor de club willen doen, soms met de afspraak om nog eens te bellen om te bekijken waar hun bijdrage kan liggen. “Een geweldig aantal en ik weet zeker dat daar de komende periode nog meer mensen bij gaan komen,” is de stellige overtuiging van Ricco Kokshoorn, bestuurslid Algemene zaken, Vrijwilligers & Organisatie. “Zo hebben we ook in korte tijd drie nieuwe mensen gevonden om het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd in te vullen. Cruciaal, want zonder deze vrijwilligers kan er op zaterdag helemaal niet gevoetbald worden. We horen van andere clubs dat er al verplichte taken moeten worden uitgevoerd, of dat er zaken betaald uitgevoerd moeten worden wat dan weer terugkomt in een hogere contributie. Dit willen we kost wat kost voorkomen!’

Samen zijn wij HVCH
Het is elk seizoen weer een uitdaging voor élke vereniging: voldoende vrijwilligers vinden. Bij HVCH zijn ongeveer 400 vrijwilligers in touw om de club draaiende te houden. Van een klein klusje tot een bestuursfunctie en zowel óp het voetbalveld als daarbuiten. “We mogen als vereniging écht trots zijn op zo’n grote groep vrijwilligers. Zij steken hun handen uit de mouwen, denken mee of zetten de schouders onder nieuwe initiatieven. Goud waard. We zeggen niet voor niets ‘Samen zijn wij HVCH!’.  En bovendien is een vrijwilligersrol een fijne manier om betrokken te zijn bij de club én is het voor veel mensen een positieve vorm van ontspanning. Maar we zien ook elk seizoen dat er mensen afhaken en dus zoeken we eigenlijk continu naar aanwas,” legt voorzitter Laurens Gloudemans uit. 

 

Ook bij de seizoenafsluiting van de mini’s, de allerjongste voetballertjes van HVCH, was er aandacht voor de vrijwilligerswerving. Gloudemans: “Veel van die ouders zijn nieuw bij de club en tonen direct veel begrip voor het feit dat een vereniging op vrijwilligers draait. Dat heeft ook meteen tot aanwas van nieuwe vrijwilligers geleid. Na de vakantie trekken we de werving ook door naar de senioren, want ik weet zeker dat daar ook veel kennis zit die ons als club verder kan helpen!”

 

Wil jij ook iets doen voor onze vereniging? Ja natuurlijk! 
Verstand van voetbal is in de meeste vrijwilligersfuncties helemaal niet nodig en ook als je weinig tijd hebt, kun je van enorme waarde zijn voor HVCH. Bijvoorbeeld in communicatie en social media, bij het schoonmaken van de kantine, als coördinator voor de jeugd, scheidrechter of gastheer op de zondagmiddag. Er is altijd iets dat bij jouw interesses of kwaliteiten past. 

 

>> Hier vind je een overzicht van vacatures.

Heb je een idee of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@hvch.nl 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
24 sep.
14:30 uur
HVCH
Halsteren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
24 sep.
11:30 uur
HVCH VR1
Woezik VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes