Senioren
18 december 2022
HVCH verdient de oliebollen
HVCH – EGS 7-1 lees verder

De eerste competitiehelft was al gespeeld, voor de winterstop resteerde alleen nog een bekerwedstrijd voor de HVCH mannen en vrouwen. HVCH 1 staat halverwege de competitie keurig zesde, de vrouwen zelfs derde. Een mooie uitgangspositie voor een spannende tweede seizoenshelft!

Ondanks de vrieskou gingen beide bekerwedstrijden gewoon door, uiteraard wel op kunstgras. De vrouwen speelden uit in Zeeland tegen Festilent. Het werd een spannende wedstrijd. Festilent kwam op voorsprong, HVCH maakte gelijk en liep uit naar 1-2. Maar -we hebben het vaker gezien de afgelopen weken-in blessuretijd werd het toch nog 2-2. Penalties dus. Ook hier wonnen de blauw-witten: HVCH nam de pingels onberispelijk en gaat door naar de halve finale.

De mannen van HVCH 1 hadden het wat gemakkelijker tegen EGS, de nieuwe samenwerking van Escharen en Grave. In de eerste helft was Milan Raijmaekers al ‘on fire’ en scoorde hij drie doelpunten (en werd als dank in de rust gewisseld). Ook in de tweede helft was het niveauverschil duidelijk. HVCH liep via Stijn van den Hurk, Joël van den Berg en Raoul Oomen uit naar 6-0. In extremis scoorde EGS de meer dan verdiende eretreffer, maar Samuel Eleonora had het laatste woord en zorgde voor de 7-1 einduitslag

Een eenvoudige overwinning met lekker combinatiespel en geen blessures. Zowel de mannen als de vrouwen door naar de volgende bekerronde. Tijd dus om te gaan genieten van een (heel korte) periode zonder voetbal. Begin januari gaan de selecties weer aan de bak voor een mooi vervolg van het seizoen. Gelet op wat ze afgelopen maanden hebben laten zien, gaat dat zeker weer sportief en succesvol worden. Allemaal fijne feestdagen en een gezond en sportief 2023 gewenst.