Senioren
2 april 2023
HVCH verliest nipt van Hasteren
HVCH - Halsteren 1-2 lees verder:

Het eerste aprilzonnetje brak vlak voor de wedstrijd door in Heesch waar HVCH Halsteren ontving. Het werd meteen na de aftrap nog mooier: HVCH spits Milan Raijmaekers was alert en onderschepte een bal die hij vervolgens fraai over de keeper stifte. 1-0, een mooi begin van de wedstrijd.

Door de vroege tegentreffer ontwaakten de West-Brabanders. HVCH kon niet doorduwen en Halsteren nam het initiatief. In de 26e minuut scoorde Rogier Benschop de gelijkmaker en voor HVCH het goed en wel besefte was het al 1-2. Jeroen Beerendonk profiteerde nadat hem een vrije doortocht verleend was na slordig balverlies op het Heesche middenveld. Zo was de vroege voorsprong al binnen het half uur veranderd in een achterstand.

Drie doelpunten in een half uur, dus dat beloofde nog wat voor de verdere wedstrijd. Helaas kwam  daar niets van terecht. Zowel in het restant eerste helft, als in de hele tweede helft werd het net niet meer gevonden. HVCH probeerde nog van alles, zelfs va-banque met stormram Willem Roefs erbij in de spits (bal net naast via de paal). Het mocht niet baten, de 1-2 bleef op het scorebord en de drie (zure) punten gingen mee naar de andere kant van de provincie.

Op de ranglijst gaat Halsteren over HVCH heen dat nu zakt naar de 7e plek. Tussen de nummer vier en elf zitten maar vier punten verschil.

De kampioen en twee directe degradanten lijken wel vast te staan, maar alles daartussen zal nog diverse keren gehusseld worden.

Tweede Paasdag speelt HVCH de kwartfinale beker in Helmond tegen Bruheze.