Senioren
7 mei 2023
HVCH viert Limburgs feestje
SV Meerssen kampioen na HVCH – Meerssen: 0-2

HVCH trad binnen een week twee keer aan tegen een club uit Zuid-Limburg. Dinsdagavond vierde Chrevremont een feestje door de bekerfinale te halen, deze zondag vierde SV Meerssen het behaalde kampioenschap in Heesch.

De Zuid-Limburgers waren in grote getalen aanwezig en kleurden sportpark de Braaken geel-zwart. Het kampioenschap kom SV Meerssen al niet meer ontgaan en de stemming zat er dan ook goed in.

De spelers werden met vuurwerk en rookpotten ontvangen en het Limburgs vertrouwen was groot.

De wedstrijd was nog maar vier minuten oud toen Meerssen al op voorsprong kwam. Uit een snelle omschakeling kwam Siem van Dijck ineens één op één vrij voor keeper Desny Roijendijk die hij met een fraaie lob kansloos liet. Weer een snelle achterstand voor HVCH, maar deze keer werd het niet erger dan dat. De kansen waren voor Meerssen maar het bleef 0-1 tot rust.

HVCH kon deze wedstrijd nauwelijks echte kansen creëren. Dat in de tweede helft  de 0-2 nog viel uit een penalty was louter voor de statistieken.

SV Meerssen is afgetekend kampioen geworden en daar valt niets op af te dingen. Drie wedstrijden voor het einde hebben de Limburgers al twaalf punten voorsprong op nummer twee Kampong (achtervolger Juliana ’31 verloor dit weekend). De felicitaties zijn dan ook op zijn plaats voor de geel-zwarten. Na afloop werd er een goed feestje gevierd in de Heesche kantine, waar HVCH een grage gastheer was en uiteraard zelf goed meedeed.

HVCH heeft zich inmiddels officieel veilig gespeeld en komt ook volgend seizoen in de vierde divisie uit. Een knappe prestatie van de mannen van Marc van de Ven in hun eerste jaar op dit niveau. Nog drie wedstrijden te gaan waarin het zelfs nog mogelijk is om de 50 punten te halen…