Senioren
18 juni 2018
HVCH voor herkansing naar Utrecht
HVCH is er in de nacompetitie niet in geslaagd zich al rechtstreeks te plaatsen voor een plek in de hoofdklasse. Lees hier het wedstrijdverslag.

In een zinderende wedstrijd bij en tegen vv Hoogland  Amersfoort was de eindstand na verlenging 1-1. Penalty's moesten de winnaar van dit duel brengen en daarin was Hooglands keeper Sebastiaan Bruins superieur, hij stopte er twee. Teleurgesteld gingen spelers en de zeer talrijke Heesche supporters weer terug naar huis. Komende zondag staat er als laatste mogelijkheid de herkansing tegen DEM Beverwijk op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00u in Utrecht bij de roemruchte vereniging UVV. Door het terugtrekken van het team Jong De Graafschap is er nog één plaats vacant in de hoofdklasse. HVCH wil die plek graag innemen.

In de wedstrijd tegen vv Hoogland gingen beide ploegen in de eerste helft gelijk op. In de 10e minuut was er een goede kans voor Herman Struyk van de Hooglanders maar HVCH goalie Brian Vialle redde bekwaam. Zo'n 10 minuten later dacht HVCH te scoren maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Toch waren het de Heeschenaren die op slag van rust op voorsprong kwamen. Mustafa Seddiqi draaide zich knap vrij en schoot beheerst binnen: 0-1.

Na rust ging Hoogland vol op de aanval spelen en drong HVCH ver terug op eigen helft. De blauw-witten leken de zege over de streep te kunnen trekken maar in de 85e minuut ging een half mislukt schot van Delano Flemming toch nog in het Heesche doel: 1-1. De verlenging bracht beide ploegen verder niets zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor de ervaren en koele Hoogland doelman Sebastiaan Bruins. Het werd zo 4-2 in de penalty reeks.

Komende zondag kunnen de vele trouwe HVCH-supporters dus afreizen naar Utrecht voor de ultieme finale.