Senioren
12 maart 2020
HVCH Vrouwen 1 doet goede zaken tegen SSS'18.
Lees Verder...

Afgelopen zondag reisde de vrouwen van HVCH af naar Overloon voor de voetbalwedstrijd tegen SSS’18. Drie weken eerder speelde de vrouwen al tegen SSS’18 voor de beker, maar deze wedstrijd werd in de penalty reeks verloren. Hierdoor was HVCH extra gemotiveerd om dit keer de winst wel binnen te halen.

HVCH had moeite met de staat van het veld, waardoor het spel in het begin van de wedstrijd vaak onrustig was. In de 15e minuut krijgt SSS’18 een corner, die wordt weggekopt bij de eerste paal en uiteindelijk op de 16 meter lijn terecht komt. HVCH heeft moeite met de bal weg te werken en SSS’18 schiet vanaf 20 meter de bal onderin de hoek. Tot aan de rust wordt krijgt HVCH nog verschillende scoringsmogelijkheden, maar wordt er helaas geen benut.

In de tweede helft gaat HVCH vol in de aanval. De druk naar voren wordt door het hele team flink opgevoerd. Dit loont onmiddellijk, want in de 46e minuut schuift Bente van de Leijgraaf met links de bal in de lange hoek en staat de stand op 1-1. Dit geeft HVCH zelfvertrouwen en de vrouwen gaan op zoek naar meer doelpunten. Dit gebeurde echter pas in de laatste minuten van de wedstrijd. In de 89 minuut scoorde Bente de 1-2 en om de winst vast te stellen, scoorde Ruviënne Crutsen in de 91e minuut vanuit de counter de 1-3. HVCH neemt wederom 3 punten mee naar huis. De winst werd nog mooier toen bekend werd dat de koploper, Bekkerveld Vrouwen 1, haar wedstrijd had verloren.