Senioren
29 oktober 2019
HVCH Vrouwen 1 handhaaft tweede positie, ondanks moeizame wedstrijd.
Lees verder...

De vrouwen van HVCH speelde afgelopen zondag haar 5e competitie wedstrijd tegen VDZ Vrouwen 1. HVCH opende vroeg in de wedstrijd de score door een goal van Bente van de Leijgraaf. Echter was de voorsprong van korte duur, want in de 11e minuut kreeg HVCH een strafschop tegen na een overtreding Itske Bijvelds. Twee minuten later geeft Itske, vanuit een hoekschop, de bal diagonaal voor aan Daantje van Wordragen, die de bal keurig in het net schiet. Na 13 minuten spelen staat de stand op 2-1. Gedurende de eerste helft krijgen beide ploegen verschillende kansen. In de 37e minuut maakt Ruvienne Crutsen de 3-1. Twee minuten later krijgt HVCH een vrije trap tegen op de rand van het 16 meter gebied. Hieruit weet VDZ de 3-2 te scoren. Vlak voor het rust signaal weet Lynn van Grinsven in de 42e en 44e minuut de bal in het net te leggen. Dit zorgt voor een 5-2 ruststand.
Na de rust gaat VDZ direct fel in de aanval. Dit leidt tot een tegen goal in de 48e minuut. Kort daarna, in de 51e minuut, scoort Ruvienne Crutsen nog de 6-3. VDZ ging niet bij de pakken neerzitten en scoorde 2 minuten later de 6-4. De rest van de tweede helft was VDZ de betere partij met de meeste kansen. HVCH had moeite zichzelf staande te houden. In de 83e minuut krijgt HVCH wederom een penalty tegen, waardoor VDZ zelfs nog de 6-5 scoort. De laatste minuten van de wedstrijd waren spannend, en HVCH heeft er alles aangedaan om te voorsprong te behouden. De opluchting was dan ook groot toen het eindsignaal te horen was.