Senioren
5 november 2019
HVCH Vrouwen 1 op eerste plaats!
Lees Verder..

Afgelopen zondag speelde HVCH vrouwen 1 uit tegen Prinses Irene vrouwen 1. Deze wedstrijd was voor de vrouwen van HVCH de eerste echte derby van de 1e klasse en was tevens een belangrijke wedstrijd voor de stand in de competitie. De eerste kans van de wedstrijd was voor Prinses Irene, maar keeper Danique van Venrooij kwam goed uit in de 1 op 1 situatie en voorkwam hiermee de 1-0 achterstand. Kort daarna creëerde HVCH verschillende kansen en bij de derde corner was het raak. Prinses Irene werkte de bal slecht weg, waardoor Bente van de Leijgraaf de 0-1 wist te maken in de 18e minuut. Daarna ging de wedstrijd op en neer, er werden niet veel kansen gecreëerd, maar HVCH gaf ook geen kansen weg. Ondanks dat de verdediging van HVCH de hele wedstrijd sterk stond, wist Prinses Irene toch de 1-1 te scoren in 76e  minuut. Dit gaf Prinses Irene weer vertrouwen en ging hierdoor vol voor de aanval. Dit zorgde voor ruimte voor de voorhoede van HVCH. Door een slecht uitverdedigde bal van Prinses Irene, komt de bal in de 90e minuut in de voeten van Bente van de Leijgraaf, die de 1-2 weet te scoren. HVCH vrouwen 1 zetten haar eerste derby om in een 1-2 winst en worden door een gelijkspel van de concurrent, Bekkerveld vrouwen 1, koploper in het klassement.