25 september 2022
HVCH vrouwen beginnen voortvarend met 4-0 zege
HVCH Vrouwen 1 – Buitenveldert 4-0 lees verder...

De Vrouwen van HVCH 1 begonnen deze zondag aan de competitie tegen het uit de Hoofdklasse  gedegradeerde Amsterdamse Buitenveldert.

Na de (wisselvallige) bekerwedstrijden en de wedstrijd tegen oud-Oranje was het nu tijd voor de eerste competitiewedstrijd.

Heerlijk voetbalweer, een zonnetje en de dames hadden er zin in!

Het werd een mooie en verdiende 4-0 overwinning voor de Heesche vrouwen, waarbij de meeste doelpunten pas ver in de tweede helft vielen.

De bekerwedstrijden verliepen met wisselend succes. De dames moesten nog duidelijk wennen aan de spelvisie en speelstijl van de nieuwe coach Tom Vrenken. Deze zondag liep het echter vanaf het begin naar wens: goed en verzorgd voetbal met druk naar voren waar mogelijk.

De eerste helft was al duidelijk voor HVCH. Ondanks enkele mooie aanvallen en joekels van kansen was het bij rust pas 1-0 door een mooi schot van Noor van den Hurk.

In de tweede was HVCH echt bovenliggend. Volop kansen en corners, maar het duurde toch een tijd voor de zege echt zeker gesteld was. Via Lieke van Nistelrooij en Els Kolff werd gescoord, waarna super-invalster Daantje van Wortdragen de 4-0 eindstand liet aantekenen.

Een heerlijk begin van de competitie voor de HVCH vrouwen. Vier keer scoren, niks weggeven, dat smaakt naar meer. Volgende week spelen de HVCH vrouwen in Nijmegen tegen Orion.