Senioren
21 mei 2023
HVCH vrouwen winnen nu wél van Schaesberg; off-day HVCH 1.
HVCH – Silvolde : 0-4 HVCH VR1 – Schaesberg: 5-4 Lees verder...

De HVCH vrouwen traden deze zondag voor de derde keer dit seizoen aan tegen Schaesberg Vr1. Twee maal werd er jammerlijk verloren, uit voor de competitie en ook in de halve finale van de beker. Tijd dus voor sportieve revanche, en dat lukte. In een doldwaas doelpuntenfestijn werd het 5-4 voor de HVCH-vrouwen. Els Kolff wist drie maal het net te raken, aanvoerster Anne Leijen en Ruvienne Crutsen ieder eenmaal. In de eerste helft vielen binnen tien minuten vijf doelpunten, wat leidde tot de 2-3 ruststand. Na rust zette HVCH orde op zaken en werd de 5-4 eindstand bereikt. 

 

De HVCH vrouwen zijn keurig derde geworden in de competitie en spelen tweede Pinksterdag de eerste nacompetitie-wedstrijd voor promotie tegen Hoofdklasser Berghuizen in Oldenzaal. 

 

De HVCH-mannen waren vorige week succesvol tegen een tegenstander uit de Achterhoek: 0-5 uit in Zieuwent. De laatste thuiswedstijd van het seizoen, tegen laagvlieger Silvolde (eveneens uit de Achterhoek) werd dan ook met vertrouwen tegemoet gezien. Maar deze week was het andersom: de punten gingen afgetekend naar de Achterhoek. HVCH verloor zelfs met 0-4, de grootste nederlaag van het seizoen. 

 

Was Silvolde zo goed? Nee, maar het team dat volgend jaar na een aanstaande fusie enkele klassen lager gaat spelen speelde wel vol inzet, verdedigend sterk en uiterst effectief. HVCH was net wat minder scherp en wist het spel niet te dicteren. Er was een overwicht, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd.  Silvolde kwam redelijk snel op voorsprong en wist die vlak voor rust zelfs te verdubbelen. 

 

Na rust was het van hetzelfde laken een pak: HVCH de bal en het overwicht, Silvolde de deur op slot en twee maal succesvol uit de omschakeling. Al met al een off-day voor HVCH 1. Silvolde lijkt zich te gaan kwalificeren voor de nacompetitie, ook al gaat de club sowieso van onderaf aan opnieuw beginnen. De HVCH Beach-party naderhand was wel/toch leuk!

 

Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Venray waarbij afscheid genomen zal worden van Vince Miinten, Stijn van den Hurk, Yannick van den Berg, Tijmen Priem en Raoul Oomen. 

 

De link naar alle foto’s: https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2023/HVCH-Heren-1/20230521-HVCH-1-SC-Silvolde-1-0-4/ 

 

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
03 mrt.
14:30 uur
HVCH
Wittenhorst
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
03 mrt.
11:30 uur
HVCH VR1
V.V. Schaesberg VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen