Senioren
30 oktober 2023
HVCH weet weer wat winnen is
Vrouwen en mannen winnen allebei...

In Heesch kan men tevreden terugkijken op het sportieve weekend. Zowel het eerste vrouwenelftal als de heren wonnen hun competitiewedstrijd en konden dat daarna in de kantine vieren op het Oktoberfest. 

 

Eerst viel de eer te beurt aan de dames. In een wedstrijd waarin hard gewerkt werd door HVCH, werd die inzet beloond met een verdiende 1-0 zege op Rood Wit '62. Daardoor vinden de vrouwen wederom de aansluiting met de top van de competitie. 

 

Hoewel de eerste helft het spel veelvuldig op en neer golfde, waren er weinig kansen te noteren. De Heesche vrouwen kwamen sterk uit de startblokken, maar ook Rood Wit wilde toch graag de punten mee naar Helmond nemen. 

Pas in de tweede helft lukte het om de ban te breken. Ruvienne Crutsen stond koud 30 seconden in het veld en wist de bal in de zestien te veroveren en zodoende te scoren. In het laaste half uur bleef het spel op en neer gaan, maar beide ploegen wisten niet veel meer te creëren. Keepster Eveline moest nog één belangrijke redding maken op een afstandschot, maar de overwinning kwam - dankzij hard werken van de gehele ploeg - niet meer in gevaar. 

 

Door de overwinning klimt HVCH VR1 naar plek 5. Volgende week wacht een bezoek aan koploper Beerse Boys. 

 

Vervolgens mochten de heren opdraven tegen SC Kruisland. De Heeschenaren zaten in een lastige periode, waarin al 5 speelronden niet werd gewonnen. Bovendien wachtte de club nog altijd op de eerste thuiszege. Met SC Kruisland trof HVCH een ideale tegenstander om de negatieve reeks te doorbreken, omdat de West-Brabanders pas 1 keer wisten te winnen en onderaan de Vierde Divisie C staan. 

 

Even leek het weer mis te gaan voor de blauw-witten, toen Kruisland al vroeg op een 0-1 voorsprong kwam. Gelukkig voor HVCH was er nog voldoende tijd om die stand om te draaien. In de tiende minuut kwam er al een kans voor Aram Pusters, die alleen op keeper Klaudio Dervish af ging. Die tikte met zijn handen de bal weg voor de voeten van de HVCH-spits. Buiten de zestienmeter, dus was er voor scheidsrechter Midden geen andere optie dan een rode kaart te trekken. 

 

Met een mannetje meer werd het voor HVCH makkelijker voetballen, wat ook resulteerde in doelpunten. Eerst was Jari van Erp trefzeker met een afstandschot, even later was hij de aangever. Uit zijn vrije trap vanaf de zijkant kon Aram Pusters de bal bij de eerste paal achter de ingevallen reservedoelman Giovanni van Beek werken. 

 

De rest van de wedstrijd is HVCH geen enkel moment meer in de problemen gekomen, al was het voetballend lastig om er zelf nog doorheen te komen. Zo werd de broodnodige overwinning over de streep getrokken. Een smetje was de tweede gele kaart voor Milan Raijmaekers, die daardoor de volgende wedstrijd (uit tegen Nuenen) mist. 

 

HVCH klimt dankzij de driepunter naar plek 11, maar de subtop is in zicht. Plek 5 is op drie punten afstand binnen handbereik. 

Na afloop werden de mooie resultaten goed gevierd op het Oktoberfest in de kantine van HVCH.

 

Bekijk het volledige fotoverslag hier: https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2023/HVCH-Heren-1/20231029-HVCH-1-SC-Kruisland-1-2-1/

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
03 dec.
14:30 uur
HVCH
EVV Echt
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
03 dec.
13:00 uur
FC Tilburg VR1
HVCH VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes