Senioren
12 maart 2023
HVCH1 weer gelijk tegen Juliana’31; vrouwen winnen in Nijmegen
HVCH - Juliana'31 1-1

HVCH 1 speelde deze zondag met 1-1 gelijk tegen Juliana’31 uit Malden. Ook op de ranglijst staan beide ploegen gelijk met allebei 34 punten (HVCH met een wedstrijd minder). Willem Roefs was nog geblesseerd, Guus van de Wijgert nam zijn plek achterin over. Iedereen hoopte op een herhaling van vorige week toen hij de matchwinner was, maar dat kwam er niet  van deze keer.

Over de eerste helft HVCH – Juliana kunnen we kort zijn. Geen doelpunten, slechts een enkele kans en twee onmachtige teams. Na rust veranderde dat snel: HVCH kreeg meteen een grote kans, maar gaf een nog grotere weg. Door geknoei stond de Juliana spits zomaar ineens vrij voor keeper Desny Roijendijk die alleen kon redden ten koste van een overtreding: penalty en de 0-1 door Jeroen Meijers. De scheidsrechter gaf per abuis eerst ook nog een rode kaart maar wisselde die snel weer in voor geel.

Hierna wisselde HVCH offensief (Stijn van den Hurk en Tim Kamp) en gingen de remmen los. Meerdere goede kansen werden gecreëerd met Raoul Oomen als grote aanjager. In de 80e minuut schoot Stijn van den Hurk de meer dan verdiende gelijkmaker binnen: een harde indraaiende vrije trap van de zijkant zestien, ineens over de kansloze keeper. Ook hierna waren de beste kansen voor HVCH, maar Juliana-keeper de Bruin hield alle ballen er uit. Zo bleef de eindstand 1-1, net als eerder dit seizoen in Malden. In allebei de wedstrijden had de bezoekende ploeg een penalty nodig om een punt mee naar huis te nemen.

Komende zondag speelt HVCH weer thuis, dan tegen Unitas’30.

Trekvogels Vr2 – HVCH Vr1 0—3

De HVCH vrouwen boekten een mooie 0-3 overwinning in Nijmegen tegen Trekvogels 2. De HVCH vrouwen waren oppermachtig tegen de sterk verdedigende Vogels. Vlak voor rust bekroonde Els Kolff een mooie dribbel vanaf de middellijn met de 0-1. Hierdoor kwam er in de tweede helft wat meer ruimte. Lieke van Nisterlrooij en Britt Conway maakten nog een doelpunt, zodat een mooie driepunter met drie doelpunten en een clean sheet mee terug kon naar Heesch.