Algemeen
7 november 2023
Jaarverslag 2022-2023
Kom naar de algemene ledenvergadering op 14 november!

Op dinsdag 14 november om 20:00 uur hebben we weer de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Deze is voor iedereen toegankelijk. Sterker nog, we hopen op een grote opkomst onder onze leden, waarbij er zo veel mogelijk meningen gehoord worden.

 

We kijken vooruit naar de toekomst van HVCH en blikken terug op het afgelopen seizoen. Waar we het onder andere over gaan hebben:


Het seizoen 2022-2023

 

Een zogenaamd normaal seizoen waarbij we met zijn allen lekker hebben kunnen voetballen zonder allerlei maatregelen die nodig waren, zoals in de coronatijd. Maar helaas kregen we als club weer te maken met een ander fenomeen, namelijk de energiecrisis als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De prijzen van energie schoten zo omhoog dat we als club financiële problemen zouden krijgen als we niets zouden doen. De ALV van afgelopen jaar heeft dan ook ingestemd met een eenmalige toeslag van 25 euro op de contributie voor alle spelende leden. Dit, en daarbij ook aanvullende maatregelen vanuit de overheid, heeft ons behoorlijk geholpen om het seizoen financieel door te komen. Maar we hebben geen enkele garantie wat betreft de energieprijzen. Daarom zetten we ook behoorlijk in op het verduurzamen van de accommodatie, waarbij de zonnepanelen de eerste stap zijn waar we formeel ja tegen hebben gezegd. Verder is Jeroen Verstegen vanuit facilitair nog druk bezig met verdere stappen, waarbij behoorlijke bedragen gevraagd zullen worden om te investeren.

 

Maar uiteindelijk zijn we een voetbalvereniging, dus mogen we het sportieve zeker ook niet vergeten. Het eerste seizoen waarbij HVCH heren 1 uitkwam in de 4e divisie is behoorlijk goed verlopen. Het hele seizoen waren we dik in het linker rijtje, maar aan het einde van het seizoen, toen de energie op was, zijn we wat verder weggezakt. Toch mogen we trots zijn op dit seizoen. Daarnaast wisten ze de halve finale van de bekercompetitie te bereiken, wat toegang gaf tot de voorronde voor de KNVB-beker. Na winst in de 1e ronde hebben we een mooie thuiswedstrijd gehad tegen 2e divisieclub De Treffers. Uiteindelijk waren zij een maatje te groot, maar voor HVCH 1 en de hele club was het toch een hele mooie ervaring.

Naast HVCH 1 hebben we natuurlijk onze verdere selectieteams bij de senioren en de recreatieve teams. Ons opleidingsteam HVCH 2 mag ook terugkijken op een goed seizoen, waarbij een goede plek werd behaald in de competitie en ze mochten naar het verre Limburg om de bekerfinale te spelen, helaas zonder succes.


Bij de vrouwen heeft HVCH 1 ook een prima seizoen gedraaid, met een topklassering in de competitie met een aantal jeugdige talenten. Ook in de beker hebben ze lang gestreden.

Onze recreatieve teams hebben lekker meegedraaid, zonder gekke uitspattingen of grote strafzaken, en hiervoor verdienen ze zeker complimenten.


Dan hebben we natuurlijk nog onze jeugdafdeling, die heel belangrijk is voor onze club. Naast de basisvoorwaarde dat iedereen plezier moet hebben binnen zijn team, is het ook de opleiding voor onze selectieteams, zowel bij de mannen als de vrouwen. We merken dat HVCH 1 op een behoorlijk niveau speelt en dat het niet heel makkelijk is om gelijk aan te sluiten vanuit de jeugd naar HVCH 1 toe. We proberen gezamenlijk meer te focussen op hoe we deze stappen kunnen zetten, waarbij het technisch beleidsplan de basis is. We hebben al met de technische mensen en met mensen breder in de vereniging gekeken, en de voorzichtige conclusie is dat we binnen de jongste jeugd prima doen wat betreft het uitvoeren van dat beleid, maar dat er bij de oudere jeugd best een stapje bij mag om tot een goede doorstroming te komen.

Dit zal komend seizoen opnieuw vastgelegd moeten worden in een nieuw technisch beleidsplan, want het oude is verlopen. Maar natuurlijk zal voetbaltechnisch hier ook al verder mee gaan in de praktijk, zoals de techniektraining die we als proef op de vrijdagavonden doen, waarbij de eerste geluiden heel positief zijn.

 

Fijn is het dan ook dat we de technische commissie jeugd opnieuw leven hebben kunnen inblazen met een aantal gekwalificeerde enthousiaste mensen, en dat we ook het zogenaamde "voetbalcafé" weer gaan starten. Opnieuw het wiel uitvinden hoeft niet altijd. Ook is er het zaterdagmorgenoverleg, waar de verschillende disciplines die voor de jeugd werken, samen komen en daar in een frequentie van 1x per 6 weken de lopende zaken binnen de jeugd doornemen. Dit wordt door een ieder als erg waardevol ervaren, en zo zie je maar hoe belangrijk goede communicatie is.


Verder zijn er nog een paar opvallende zaken binnen de vereniging, zoals een heel mooi geslaagd meidentoernooi waarbij de regioteams hun fase afsloten in Heesch. Ik denk dat dit naar meer smaakt, met dank aan de uitstekende organisatie. Natuurlijk hebben we weer het niet meer weg te denken internationale jeugdtoernooi, iets wat bijna vanzelfsprekend is maar waar ook heel veel arbeid in gaat zitten voordat dit zover is. Er was ook een jubilarissenhuldiging waarbij Antoon van de Rakt in de bloemetjes werd gezet omdat hij maar liefst 75 jaar lid is van onze club, heel bijzonder. Iets waar we heel blij mee zijn, is de aanpak van ons hoofdveld door de gemeente, en we hopen dat we binnen niet al te lange termijn een heerlijk veld terughebben.

 

En natuurlijk hebben we de overgang gehad van onze hoofdsponsor Muller Bouw, die na 8 jaar aangaf te willen stoppen. We hebben Muller natuurlijk hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking in die tijd. En we zijn heel blij dat we Bakel Elektro mogen begroeten als nieuwe hoofdsponsor van onze club, een prachtig Heeschs bedrijf dat we natuurlijk al langer kennen als sponsor maar nu de komende jaren onze hoofdsponsor is.

 

Naast de genoemde dingen worden er natuurlijk nog heel veel dingen meer georganiseerd door onze vrijwilligers zoals bijvoorbeeld sinterklaasviering, de belangrijke teamdag voor de jeugd, de contractondertekening van de mini’s, de Wildwinterkermis (met dank aan HVCH 1), de dames van Feyenoord op bezoek, Horizontoernooi, kerstzaalvoetbal, de feestjes enz. enz.

 

We willen iedereen bedanken die aan dit alles een bijdrage heeft geleverd in het bijzonder onze sponsoren en de zo belangrijke vrijwilligers.

 

Tot slot willen we iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan het enorme mooi seizoen 2022-2023 dat HVCH heeft mogen beleven.

 

Bestuur HVCH.

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1

Geen wedstrijd op het programma.

Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
22 sep.
11:30 uur
HVCH VR1
Woezik VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen