Senioren
16 mei 2022
Kampioen HVCH naar de Hoofdklasse
Hisse Historie HVCH: Hoofd-KLASSE!!!

Het kon natuurlijk niet meer mis, nadat HVCH 1 donderdag al officieus kampioen geworden was van klasse 1C, na de overwinning tegen Erp. Zondag 15 mei 2022 werd Hisse HVCH Historie geschreven met het  kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse. Op een zonovergoten sportbraak De Braaken werd gelijkgespeeld tegen Rhode waarmee de titel definitief binnen is. Hoofd-KLASSE!

 

Talloze Heeschenaren waren uitgerukt om het vaandelteam van HVCH aan te moedigen en het feest mee te vieren. Heel HVCH ging uit z’n dak met vuurwerk, rookpotten, muziek, zang en dans en heel veel bier. ‘Samen zijn wij HVCH’ is geen loze slogan, verenigd met elkaar. In de rust van de wedstrijd werden de kampioenen van HVCH G1 gehuldigd, samen met de G2. Ook HVCH 4 liet de kurken knallen na het behalen van hun kampioenschap.

 

De wedstrijd tegen Rhode moest natuurlijk nog wel even gespeeld worden. Helemaal niet zo makkelijk met de platte kar in het zicht, uitzinnige supporters en een tegenstander die vecht tegen degradatie. Het werd 1-1 waarbij HVCH nog een penalty miste en er in de slotseconde nog een bal op de Heesche lat viel… De wedstrijd zullen weinigen zich nog herinneren over enkele jaren, het team dat de promotie naar de hoofdklasse bewerkstelligde zeker wel:

 

Doelman Desney Royendijk was van grote klasse en pakte punten toen het moest; Jurre van de Akker en Lars Verstegen waren zijn stand-in. Het verdedigende blok stond er altijd met Willem Roefs, Joël van den Berg, Yannick van den Berg, Guus van de Wijgert en/of Vince Minten. Wing-backs Sjoerd Schobbers, Samuel Eleonora en Kevin van den Hurk stoomden op over de zijkanten. Controleurs Tijmen Priem, Jasper  Neelen, Michel van den Akker en Lars Kappen zorgden voor het (vuile) werk tussen de linies. Creatief en aanvallend op het middenveld: Jan van de Haterd, Stijn van den Hurk en captain Roy Vissers. En voorin, aanvallend en aanjagend, elk met specifieke kwaliteiten: Tom Hekerman, Tim Kamp, Milan Raijmaekers, Kenan Hammnink en Joris Frunt. Deze 22 spelers vormden het fantastische Team HVCH 2021-2022, samen met de staf onder leiding van trainer coach Roy de Haan. Een supermooi stel dat Hisse HVCH Historie schreef.

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
04 dec.
14:00 uur
Sportclub Silvolde
HVCH
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsoren