Algemeen
27 november 2023
Ledenvergadering stemt in met contributieverhoging
Inflatie zorgt voor gat in begroting...

Tijdens de algemene ledenvergadering van dinsdag 14 november is het financieel jaarverslag 2022/23 vastgesteld. We zijn blij te hebben kunnen vermelden dat we door genomen maatregelen en een eenmalig ontvangen subsidie vanuit de gemeente ter compensatie van energiekosten het boekjaar 2022/23 met een positief resultaat hebben kunnen afsluiten. Naast terugkijken wordt ook een doorkijk gegeven van de verwachtingen voor de komende 3 jaar waarbij (formeel) ook de begroting voor 2023/2024 door de ALV wordt vastgesteld. Belangrijke onderdelen voor de toekomst zijn aanzienlijke kostenstijgingen als gevolg van algemene inflatie en te verwachte toekomstige uitgaven voor groot onderhoud aan de accommodatie, iets waar we het afgelopen jaar druk mee bezig zijn geweest en waarvoor een extern professioneel bureau een meerjarenonderhoudsplan heeft opgesteld. Met een vernieuwde accommodatie is dat afgelopen jaren minder relevant geweest, maar het is iets wat in de komende jaren aandacht vraagt. De komende jaren voorzien we grote uitgaven voor o.a. vervanging van de verlichting van veld 2, de vervanging van onze gasketels en verdere verduurzaming.

 

Op basis van die verwachtingen blijkt de komende 3 jaar een jaarlijks begrotingstekort wat bestuur heeft doen besluiten tot het voorstellen van een contributieverhoging van 5% per 1 januari 2024, hiermee is ingestemd door de aanwezige leden. Conclusie is dus dat met de eerstvolgende incasso van contributie een verhoging van 5% wordt toegepast.

Daarnaast is na beraad tussen bestuur en ALV overeengekomen dat het bestuur toestemming (“mandaat”) heeft om onder voorwaarden nogmaals een contributieverhoging van 5% te mogen doorvoeren per 1 juli 2024. Het is afhankelijk van ontwikkelingen 1e half jaar 2024 en het uiteindelijke exploitatieresultaat over 2023-2024. Valt het “mee”, of valt het “tegen”, dat wordt (pas) na afloop van het seizoen bekend maar is dus iets waar we als bestuur rekening mee moeten houden.

We begrijpen dat het instellen van contributieverhoging gevoelig is en gaan daar dan ook niet graag direct tot over maar op basis van genoemde aspecten als stijgende kosten (algemene inflatie) en tijdig inspelen op toekomstig groot onderhoud is het wel realistisch en verstandig.

 

Op de agenda stond ook de bestuursverkiezing. Jeroen Verstegen werd herkozen als bestuurslid Facilitaire Zaken. Na het overlijden van Petra van Zoggel functioneerde het bestuur al geruime tijd zonder secretaris. We zijn blij dat we twee dames bereid hebben gevonden de functie van secretaris op zich te willen nemen. Karin Spierings en Rian van Aalst treden samen toe tot het bestuur. We zijn verheugd weer met een voltallig bestuur te zijn.

Van harte gefeliciteerd met jullie verkiezing een heel veel succes!

 

Volgend jaar loopt de bestuurstermijn van de voorzitter en de penningmeester af. Laurens Gloudemans en Rob van Aalst hebben te kennen gegeven dan niet meer herkiesbaar te zijn. Er ligt dus een grote uitdaging voor het bestuur om voor hen opvolging vinden.

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zaterdag
11 mei
14:30 uur
Achilles Veen
HVCH
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
12 mei
12:15 uur
HVCH VR1
FC Tilburg VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen