Senioren
19 maart 2023
Lente in Heesch: HVCH nu derde
HVCH -Unitas’30 4-1 met hattrick Raoul Oomen

Het was een heerlijke voetbaldag in Heesch. Onder een lekker lentezonnetje kende HVCH geen enkele moeite met Unitas’30 uit Etten Leur. Raoul Oomen scoorde al voor rust een zuivere hattrick,  na 90 minuten stond er 4-1 op het scorebord. HVCH stijgt hiermee naar de derde plek in de 4e Divisie en zal daarin ook volgend jaar actief zijn.

Bij Ajax-Feyenoord was het spannend tot het eind, zover liet HVCH het niet komen. Al na vier minuten opende Raoul Oomen de score na een fraaie aanval over veel schijven. HVCH was oppermachtig maar liet na om meteen door te drukken. Na ruim een half uur zette Joey Vissers Raoul Oomen met een diepe pass vrij voor de keeper en hij aarzelde niet, 2-0. Drie minuten later scoorde Oomen zijn derde, uit een vrije trap die via een verdediger voor de derde maal in de rechterhoek ging.  Hiermee was de wedstrijd al gespeeld en de ‘man of the match’ bekend.

Ook in de tweede helft was HVCH duidelijk sterker maar werd er lang niet gescoord.  Unitas’30 liet de kop niet hangen en bleef het wel proberen. In de 81 minuut maakte Justin Kwee op fraaie wijze de eretreffer, of zou er nog meer in zitten? Nee dus. Twee minuten later was Sjoerd Schobbers heel alert met een snelle en diepe ingooi die na één stuit door Rob van de Ven ineens van minstens 25 meter over de keeper in de verre hoek werd geschoten. Strik eromheen, schitterend.

De HVCH vrouwen speelden teleurstellend gelijk tegen Rood Wit’62. De Helmondse dames kwamen op voorsprong, daarna HVCH, maar uiteindelijk werd het 2-2.

Volgende week speelt HVCH 1 uit tegen Nuenen, de vrouwen in Rosmalen tegen OJC.