Algemeen
24 april 2022
Leones - HVCH 1-1
Scoren wil even niet vlotten

Tweede paasdag werd door HVCH 1 een ongelukkige nederlaag geleden tegen Nemelaer. Dit weekend de gelegenheid om de draad weer op te pakken tegen Leones in Beneden Leeuwen. HVCH speelde goed maar bleef in het land van Maas en Waal steken op een 1-1 gelijkspel. Puntenverlies zonder al te grote gevolgen, aangezien Best Vooruit als enige van de top acht de volle buit binnenhaalde dit weekend.

Leones in Beneden Leeuwen beschikt over een schitterend nieuw complex, maar het nieuwe gras-hoofdveld was nog niet bespeelbaar. Op kunstgras trad HVCH aan met de van een schorsing teruggekeerde Yannick van den Berg en Stijn van den Hurk in de basis.

HVCH begon sterk en dacht na een kwartier op 0-1 te komen. Stijn van den Hurk schoot de rebound uit een afstandsschot van Roy Vissers binnen. De scheidsrechter volgde echter het vlagsignaal op. Buitenspel, geen score. De kansen waren voor de blauw-witten, maar hij ging er telkens net niet in. En dan gaat de oude JC- voetbalwet op: ‘als jij niet scoort, doet hun het wel’. Zo kwam Leones tegen de verhouding op 1-0 na een goede aanval door het centrum via Dylan van de Ven. Niks aan de hand, want de HVCH kansen bleven komen, maar zelfs 1 op 1 wilde hij er niet in. Ruststand 1-0.

In de tweede helft bleef HVCH dominant en kansen creëren. In de 67e minuut kon Yannick van den Berg dan eindelijk de gelijkmaker scoren uit een vrije trap van Stijn van den Hurk. Ook daarna waren er nog legio kansen, maar… Leones scoorde! Maar ook hier ging de scheidsrechter mee in het vlagsignaal van de assistent tot grote frustratie van het thuispubliek. Zo bleef het 1-1 in Beneden Leeuwen, aangezien ook het slotoffensief niet tot meer Heesche doelpunten leidde. HVCH blijft koploper. Volgende week thuis tegen Alverna. Kom aanmoedigen!