Jeugd
30 juni 2019
MO15 pakken na kampioenstitel ook districtsbeker
De MO15 pakt alles wat er te pakken valt dit seizoen. Ze werden al kampioen in de competitie, maar óók de districtsbeker werd na een spannende wedstrijd binnengehaald. Een topprestatie!

Zaterdag 15 Juni was het dan zover, de bekerfinale van District zuid II in Uden.

De weg naar de finale is al lang geweest voor HVCH MO15-1, met een paar moeilijke hobbels. Uit tegen Liempde DVG stonden we nog achter in de tweede helft, maar in het laatste kwartier konden we het verschil maken. Ook de halve finale tegen Boekel was een kraker. Rust 0-0, en toen scoorde Boekel. Gelukkig scoorden we weer snel de gelijkmaker en meteen daarna de 1-2 die we over de streep hebben getrokken.

De finale is tegen Venray, die we al vaker tegen zijn gekomen dit seizoen. Helaas kan onze laatste “man” Ninke niet meespelen in de finale, maar gelukkig komt Beaudine invallen. Venray begint sterk aan de wedstrijd, en er komen ook een paar kansen. HVCH komt er af en toe wel gevaarlijk uit met counters. Maar Venray scoort helaas toch de 1-0. HVCH knokt zich terug in de wedstrijd en geeft beter verweer tegen de fysiek sterke meiden, die bijna allemaal een kop groter zijn. Jill maakt verdiend de gelijkmaker met een mooi schot van buiten de zestien meter. Dit was ook meteen de ruststand.

Even bijkomen in de rust. Tijd voor een peptalk en nog wat laatste tips. Het publiek kan nu ook even van de Vliegshow van Volkel genieten, want daar was tijdens de wedstrijd geen tijd voor. De tweede helft begonnen we sterker, en een bal van Noor wordt van de lijn gehaald. Even later is het wel raak voor Noor, met een bekeken lopje over de keeper. Het blijft hierna spannend, met kansen aan beide kanten. Dan komt er een counter van Venray, waarbij onze keepster Sanne zowel bal als tegenstander wegwerkt. Penalty beslist de scheidsrechter, met ook nog een gele kaart en 10 minuten tijdstraf! Jill gaat keepen, maar kan jammer genoeg de penalty niet stoppen 2-2. De 10 speelsters werken keihard om de 11 van Venray tegen te houden. Dat lukt ze ook goed, op een enkele kans na die Jill knap weet te stoppen. Gelukkig mag Sanne weer de goal in voor de laatste 5 minuten. Er zijn nog wel een paar kansen over en weer, maar de scheidrechter fluit af met 2-2  als eindstand. Penalty's moeten de beslissing gaan brengen...

Gelukkig hebben we de laatste weken hier wel op getraind. Na wat moed inpraten gaan we beginnen. De 5 penaltynemers in de middencirkel, de rest van het team gearmd aan de zijkant. Coach Dwight kan het niet meer aanzien, en gaat maar in de dug out zitten.

Lieke neemt de eerste penalty en scoort de 1-0. Dat legt de druk bij Venray. Venray scoort hun eerste penalty, maar Sanne stopt nummer twee! Nu mag HVCH twee keer, Noor en Jill scoren knap 3-1! Nu mag Venray twee keer, maar penaltykiller Sanne stopt meteen de eerste penalty!! Maud kan het gaan afmaken, en blijft ook koelbloedig 4-2, de beker is binnen! De ontlading is groot na deze spannende wedstrijd. Keepster Sanne gaat de lucht in en van HVCH krijgen we ook felicitaties en bloemen. De huldiging is meteen na de wedstrijd, waar we een mooie beker krijgen uitgereikt en als één team van “links naar rechts” over het podium gaan.

Iedereen kan nu even bijkomen, allemaal een paar jaartjes ouder geworden (met name het publiek) van de spanning. We kunnen terug kijken op een geweldig seizoen, met een kampioenschap en nu ook nog de beker!

We willen ook nog even de sponsors bedanken: Hermes houtbewerking en Chris van den Hurk timmerwerken.